Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Comunicat sobre la visita d'universitaris anglesos a Salou

dimarts 30 març 2010

Davant les informacions difoses per alguns programes de TV i mitjans de comunicació, que sense contrastar lamentablement les informacions que han difós, han carregat contra la visita de joves universitaris a Salou, per l’únic fet que hagin pogut provocar alguna incidència puntual i controlada  mentre gaudien de les seves hores de lleure nocturn, des de l’Ajuntament  volem manifestar el següent:

1.- En primer lloc, expressar la nostra indignació per una praxis periodística que pot provocar perjudicis a la imatge de Salou i a la seva industria turística, que basa la seva activitat econòmica principal en l’especialització com a destinació de turisme familiar, i que considerem perfectament compatible amb el normal acontentament i alegria dels joves en la seves sortides nocturnes.

2.- Que el gaudi de l’oci nocturn dels joves universitaris anglesos no ha provocat desordres ni escàndols públics ni casos de vandalisme o incivisme urbà, sinó algunes activitats sorolloses pel divertiment en grup, o algun incident sense gravetat que poden considerar-se dins els límits de la perfecta normalitat. I remarquem que a dia d’avui i durant els anys que es venen desenvolupant, aquests programes per als joves anglesos han transcorregut amb total normalitat.

3.- Desmentir rotundament que s’hagin provocat casos de violència o baralles al carrer tal com alguna imatge televisiva que no correspon a la nostra localitat ha mostrat, tot generant la conseqüent confusió respecte a la nostra realitat.  

4.- Reafirmem que les activitats nocturnes dels joves universitaris estan en tot moment sota control per part dels cossos policials i d’assistència sanitària, i per part dels grups de seguretat de l’empresa organitzadora. Fet que ens permet manifestar que es posen tots els mitjans necessaris per garantir la seguretat, l’ordre i la convivència ciutadana a tot Salou.

5.- Mostrar el nostre total suport i confiança a les empreses i instalacions turístiques salouenques (instal·lacions hoteleres, agències i establiments d’oci nocturn) que coorganitzen i acullen aquests programes turístics destinats a joves universitaris anglesos, que es venen realitzant des de l’any 2002, i que es desenvolupen en activitats lúdiques i esportives bàsicament, essent la sortida nocturna un complement d’oci i no la seva activitat principal.  

6.- Lamentar que l’anècdota nocturna que forma part de l’activitat de lleure d’aquest joves universitaris sigui allò més remarcable, i en canvi les seves activitats esportives, que fa 8 anys que es venen succeint, hagin passat totalment desapercebudes.

Document Actions