Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Condemna unànime a Salou davant la violència masclista en un acte presidit per l'alcalde Pere Granados i la consellera d'Igualtat Tània Verge

dilluns 03 juliol 2023

Salou reafirma el compromís amb l'erradicació de la violència masclista en un acte de condemnació i condol

 

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la consellera d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, la directora general per l’erradicació de les violències masclistes, Laia Rosich, el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Àngel Xifré, la regidora d'Iguatat de l'Ajuntament de Salou, Julia Gómez, i els regidors i regidores del consistori, han presidit l’acte de condemna i condol per l'episodi de violència contra una dona que va tenir lloc la nit passada.

Després del minut de silenci – com a mostra del rebuig pel crim masclista, Pere Granados ha expressat la seva repulsa enèrgica cap a aquesta mena de violència, que ha qualificat de "repudiable".

L’edil ha subratllat la importància d'adoptar una postura de "tolerància zero" davant d'aquests crims masclistes i ha destacat que aquest tipus de violència no pot ser acceptat ni tolerat en cap circumstància. Ha reiterat també la necessitat de construir una societat justa i igualitària, lliure de discriminació de gènere i amb igualtat d'oportunitats per a tothom.

L'alcalde ha assenyalat que les dones i les nenes han de tenir els mateixos drets i oportunitats que els homes i han de poder viure sense por a la violència i la discriminació. Ha subratllat que la violència contra les dones constitueix una violació dels drets humans i que la seva erradicació és una prioritat absoluta.

Per la seva banda, la consellera d’igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha lamentat haver de “plorar de nou l’assassinat d’una dona per violència de gènere”. “Avui som a Salou per – d’una banda – acompanyar l’ajuntament i tot el municipi – i de l’altra - fer arribar el més sentit condol del Govern a la família i entorn de la víctima” i òbviament “per expressar un contundent rebuig ales violències masclistes que no cessen”.

Tània Verge ha recordat que “el masclisme no descansa ni fa vacances”. Al contrari, “quan augmenta la convivència, s’incrementa el risc de patir violència masclista”. La governant ha fer esment a la necessitat de tenir “més present que mai” que una trucada al 900 900 112 pot salvar vides. “No esteu soles, us acompanyarem a sortir de la violència masclista i a recuperar-vos. Tornareu a tenir vida”.

L'alcalde, en aquest sentit, ha volgut expressar el condol més sincer de tots els salouencs a la família de la víctima i als seus amics. A més, ha volgut mostrar solidaritat i suport al país d'origen de la víctima, Irlanda, destacant l’amistat amb aquest país i la seva hospitalitat cap als milers d'irlandesos i irlandeses que visiten Salou per gaudir de moments de pau i convivència.

 

 

Galeria d'imatges

P2340567.JPG

Document Actions