Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a Salou amb el nou 4G

divendres 29 juliol 2016

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Salou serveis 4G a la banda de 800MHz

Llega800 és l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'aquest servei 4G amb la TDT a la banda de 800MHz

La nova tecnologia permetrà als salouencs de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica


 

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, estan oferint a Salou serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, el que permetrà als salouencs gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l'arribada del nou 4G a Salou contínua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà al març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s'emmarca en els que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

 

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

"Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge és que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La seva altra avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis "explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

A més, la major cobertura que arriba al 4G a la banda de 800MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Per garantir la compatibilitat

Llega800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d'una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d'aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, d'altra, un procediment correctiu, després de l'encesa de les estacions, pel qual llega800 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900.833.999) i una pàgina web www.llega800.es.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

800.jpg

Document Actions