Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Consciència social

dimarts 11 abril 2006

Espanya s'està convertint en un dels països més envellits d'Europa, el que fa de l'atenció a la dependència un repte per a les polítiques públiques.

L'atenció a les persones depenents es converteix en un dret per a aquestes i en una obligació per a l'Administració en el marc de l'Avantprojecte de la Llei de Dependència.

La llei preveu l'assistència al col'lectiu de ciutadans que necessiten algun tipus d'ajuda per a realitzar activitats tan fonamentals com aixecar-se, endreçar-se o menjar. Es tracta de protegir a aquestes persones per a garantir-los el dret a ser ateses mitjançant una sèrie de prestacions i serveis com tele assistència, centres de dia, residències, ajudes a domicili etc. La cobertura d'aquestes necessitats ve recaient en les famílies i especialment en les dones, i aquestes generalment, no tenen possibilitats d'atendre a aquests familiars en les degudes condicions.

El 9,3 % de la població del nostre Municipi té més de 65 anys i aquests estan situats en la franja de risc que requereix serveis soci sanitari.

També les persones amb malalties neurodegeneratives i amb danys cerebrals o amb malalties en situació terminal, han de tenir en el nostre municipi garanties per a l'adequada assistència de les seves necessitats.

Per a donar resposta a aquesta situació el Grup Municipal del Partit Socialista, per al qual una de les seves principals prioritats són la Sanitat i els Serveis Socials, va proposar al ple del dia 23 de febrer, que es concertin amb el Servei Catalá de la Salut, 25 places de sociosanitària d'estada i 20 places d'assistència sanitària ambulatòria, en el nou equipament residencial de caràcter privat de pròxima obertura, en el nostre municipi.

' Què en penses d'aquest article'
Escriu-nos un email a salou@socialistes.org

' Històric d'articles del Grup Municipal Socialista
Pots llegir tots els articles que el Grup Municipal Socialista ha publicat al butlletí 'Salou Municipal d'Informació'

' Si vols més informació, visita la nostra pàgina web
http://salou.socialistes.org

Document Actions