Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

CREUANT EL MAR: EL VIATGE DE JAUME I CAP A MALLORCA

dimecres 20 agost 2008

Els actes commemoratius del naixement de Jaume I que organitzen conjuntament l'Ajuntament i el Club Nàutic de Salou inclouen una exposició, coordinada pel professor de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Carbonell, que centra gran part de la seva atenció en els aspectes nàutics del viatge de Jaume I.
La mostra, que també pren com referència la crònica de Ramon Muntaner, va ser inaugurada dissabte passat per l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres i podrà visitar-se a la Sala d'Exposicions del Club, fins al dia 12 de setembre.
L'exposició presenta l'expedició del Rei Jaume I a través de panells, maquetes i material audiovisual, i tracta sobretot aspectes nàutics, des dels vents amb que es van trobar els expedicionaris fins a les característiques de les embarcacions que van participar en la conquesta de Mallorca. Per a fer-ho compta amb maquetes explicatives de les embarcacions de l'època, amb audiovisuals del procés d'investigació i elaboració de les citades maquetes.
Per a realitzar aquest treball, s'ha contat també amb el suport de diferents institucions com són el Museu del Port de Tarragona i de l'Institut Ametller d'Art Hispànic, aquest últim situat a la Casa Ametller de Barcelona, que han contribuït amb les seves aportacions i han donat facilitats per a l'organització de la mostra.
L'exposició, és juntament amb la Regata Rei en Jaume, un dels grans esdeveniments amb motiu dels 800 anys del naixement del rei Jaume I. Després d'estar al Club Nàutic de Salou, l'exposició es traslladarà al Museu del Port de Tarragona.

Document Actions