Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Cultura dóna a conèixer les bases de l’onzena edició dels Premis 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil

El termini de presentació de les obres serà el 17 d’agost i els premis es lliuraran el dia 24 d'octubre

dimecres 06 juny 2012

El departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou ha presentat les bases de l’onzena edició del Premis 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil 2012. Es tracta d’una gran festa que s’organitza cada any amb motiu de la festa de la segregació del municipi i on hi participa tota la comunitat educativa de Salou. Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, es tracta “d’una celebració que és ja cita obligada en el calendari de les escoles i a través de la qual es premia l’esforç, la creativitat i l’originalitat en diversos camps artístics”.

Els premis, com recullen les bases, pretenen estimular i promoure en els nens i joves de Salou la  participació en els àmbits que fan referència a la creativitat i amb especial atenció als centres escolars que potenciaran aquest tipus de manifestació on l’expressivitat dels autors s’evidencia de manera molt significativa.  Poden optar a aquests premis tots els nens i nenes a partir de 6 anys (que hagin cursat el present curs 2011-2012 1r curs de primària) fins als 18 anys i que vulguin participar en qualsevol de les diverses especialitats creatives: pintura, dibuix, fotografia, poesia, prosa, articles d’opinió,  etc, que es consideri creatiu en qualsevol dels diversos camps expressius i diferents temàtiques. Els nens i nenes, forçosament han de cursar els estudis a Salou tot i que no cal que hi estiguin empadronats.

Pel que fa a la temàtica els treballs seran lliures i hauran de reflectir l’originalitat en els apartats de creació plàstica, fotografia i de creació literària i s’avaluarà l’esforç creatiu i la correcció lingüística. Pel que fa a les categories se n’estipulen fins a sis: Categoria A          pel Cicle inicial (1r i 2n de primària); Categoria B pel Cicle mitjà (3r i 4t de primària); Categoria C pel cicle superior (5è i 6è de primària); Categoria D de 1r i 2n d’ ESO (ensenyament secundari obligatori); Categoria E per a alumnes de 3r i 4t d’ESO (ensenyament secundari obligatori) i, finalment, Categoria F per a 1er i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius.

Pel que fa al procediment de selecció de les obres en el cas dels participants escolaritzats en un centre educatiu del municipi de Salou, els mateixos centres escolars faran una selecció prèvia de les obres, que presentaran al Departament de Cultura i Festes dins del termini establert, seleccionat -ne com a màxim vuit en cada un dels apartats, mentre que la resta de participants, podran presentar l’obra al Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou dins el termini establert.

El termini de presentació de les obres és fins el dia 17 d’agost de 2012, a les oficines del departament de cultura i festes en horari de 10 hores a 14 hores.

 

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

cartell_2_copia.jpg

Document Actions