Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Demà es donarà el tret de sortida al 43è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada al Passeig Jaume I

dimecres 03 octubre 2007

L'important enclavament turístic format pel municipi de Salou i el parc temàtic PortAventura albergaran de nou la totalitat de la base d'operacions del RallyRACC. Per tercer any consecutiu, les instal·lacions de PortAventura acolliran la Zona d'Assistència, el RallyRaCC Village, l'Oficina de Cursa i la Sala de Premsa, mentre que al passeig Jaume I de Salou hi haurà instal·lat el podi de sortida i d'arribada i serà el lloc on s'efectuarà el lliurament de trofeus.
En aquest passeig es donarà el tret de sortida, en concret, al 43è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que se celebrarà del 4 al 7 d'octubre, amb una cerimònia que tindrà lloc demà dijous, doncs, a les 19.30 hores. Posteriorment s'iniciarà la 12ª prova puntuable del Mundial (en el World Rally Cars n'hi ha 16) i tercera sobre asfalt, a més de la 6ª i penúltima del FIA Júnior.
En aquesta Rally hi participaran un total de 84 equips i 27 pilots espanyols, concretament . La presentació dels detalls del Rally va tenir lloc la setmana passada a Barcelona, a la seu del RACC. A aquest acte hi van assistir representats d'empreses i institucions que fan possible que la prova sigui a casa nostra, com l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, o la directora de Port Aventura, Mercedes de Pablo.
L'alcalde, Antonio Banyeres va destacar en el transcurs de la presentació del Rally que Salou se sent orgullós que un esdeveniment d'aquestes característiques, faci que el nom de la Salou, el de la Costa Daurada i el de les comarques de Tarragona, es passegin arreu del món, associats a una prova esportiva de primera línia.
Antonio Banyeres valora el fet que la capital de la Costa Daurada disposi d'una gran infraestructura turística, amb més de 40.000 places hoteleres, una xarxa viària en constant evolució, una excel.lent oferta complementària i, per damunt de tot, 'de la nostra capacitat com institució per saber gestionar una població flotant que a l'estiu, en alguns casos, pot arribar a superar les 300 mil persones'.
Des de l'Ajuntament es fa també una valoració altament positiva de l'impacte econòmic que significa el Rally per a la ciutat de Salou. En aquest sentit, cal destacar que l'any 2006, l'impacte del Rally, que va celebrar-se a finals del mes de març, va ser de gairebé 38 milions d'euros, segons els estudis realitzats. Un any abans, a l'octubre del 2005, aquest impacte va ser de prop de 58 milions d'euros.
Pel que fa a assistència, segons les dades del RACC, mentre al 2006 van desplaçar-se a Salou amb motiu del Rally més de 182.000 persones, a l'octubre del 2005 el públic assistent va ser de gairebé 255.000 persones.
Atenent aquestes dades, Antonio Banyeres afirma: 'Hem de fer que el nom de Salou s'associï al Rally Catalunya. Aquest és el tercer any que la Costa Daurada l'acull i des de la prespectiva que ens donen les experiències anteriors, hem de manifestar la voluntat que té l'Ajuntament de Salou de continuar mantenint la col.laboració amb el RACC, per tal que el Rally Catalunya es continuï dispuntant a les carreteres de les comarques de Tarragona i el seu centre d'operacions continuï ubicat a Salou'.

Document Actions