Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Dilluns, prova de sirenes del Plaseqcat

El proper dia 4 de novembre tindrà lloc un simulacre per conèixer el so de les sirenes i familiaritzar la població

dijous 31 octubre 2013

El proper dilluns dia 4 de novembre al matí, la Direcció General de Protecció Civil farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per a familiaritzar-la en cas d’accident químic i donar a conèixer el so de perill químic a tots els ciutadans. En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre. Les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), sonaran el dia 4 de novembre a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma). Aquestes sirenes pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.

Dilluns però, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat  sonaran repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

Cal destacar que l’alarma sonarà a través de les sirenes. Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

Galeria d'imatges

Pster_sirenes_4_novembre2013_copia.jpg

Document Actions