Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Dissabte, 'Jornada de participació ciutadana' al Centre Cívic de Salou amb presentació de projectes i activitats infantils

dijous 25 setembre 2008

L'Ajuntament de Salou ha organitzat per al proper dissabte 27 de setembre la 'Jornada de participació ciutadana'. Es tracta d'una jornada adreçada a tota la família, que té com a objectiu primordial donar a conèixer als veïns de la localitat alguns dels principals projectes de participació ciutadana que impulsa el consistori: el Portal d'Entitats, el Pla Local de Joventut, el Pla d'Igualtat i el Consell de Medi Ambient.

En aquest sentit, el regidor de Coordinació Institucional, Salvador Pellicé, argumenta: 'Sabem que avui en dia és impossible fer ciutat sense la ciutadania i sabem que això només és possible a través de la participació ciutadana, entesa com a diàleg i equilibri entre mirades diverses. Només amb col·laboració, implicació, codecisió i consens social assolirem graus més elevats de benestar, sostenibilitat, progrés i convivència'.

Amb aquest convenciment, l'Ajuntament de Salou ha preparat un programa d'actes informatiu, participatiu i lúdic, perquè hi prengui part tota la ciutadania. Així, al llarg del dia, el Centre Cívic acollirà diverses xerrades, tallers infantils (de les 11 a les 13 hores; i de les 17 a les 19 hores); inflables per als més petits (des de les 10.30 a les 14 hores; i des de les 16 a les 19 hores), l'exposició 'Dones esportistes', plafons informatius i espais de suggeriments i propostes.

La presentació institucional de la jornada, a càrrec de l'alcalde Antonio Banyeres i del primer tinent d'alcalde de Coordinació Institucional i Participació Ciutadana, Salvador Pellicé, és prevista a les 11.15 hores. En aquest acte el subdirector general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Fernando Pindado, impartirà una xerrada titulada 'La participació als nostres municipis: un dret que necessita pràctica'.

Posteriorment, a partir de les 12.15 hores, es donarà a conèixer el Portal d'Entitats, una iniciativa de les regidories de Noves Tecnologies i de Participació Ciutadana, que permetrà a totes les associacions salouenques disposar gratuïtament d'un web propi on difondre les seves activitats, serveis, notícies, etc.

La Regidoria de Joventut presentarà després, a les 13 hores, el Pla Local de Joventut; i cap a les 17.30 hores es parlarà del Pla Local d'Igualtat, impulsat per la regidoria d'Igualtat i Ciutadania. En aquesta ocasió, es comptarà amb l'assistència de Teresa Torns, professora de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'últim projecte que es presentarà serà el del Consell de Medi Ambient. Sobre aquest òrgan municipal de participació encarregat del seguiment de l'Agenda 21, el pla per a la sostenibilitat impulsat per la regidoria de Medi Ambient, es conversarà sobre les 18.30 hores.

Totes aquestes presentacions es faran a la sala Costa Daurada del Centre Cívic.

Document Actions