Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Divendres, jornada ambiental amb voluntaris per a la neteja d’espècies invasores a la Platja Llarga de Salou

La regidoria de Qualitat Ambiental organitza un voluntariat per a l'extracció massiva de Carpobrotus

dimecres 02 octubre 2013

Mig centenar de voluntaris durà a terme una actuació aquest divendres 4 d’octubre a la platja Llarga de Salou per tal d’eradicar els carpobrutus edulis ; unes espècies de creixement molt ràpid, sovint considerades com a plantes invasores d’ecosistemes que van ser introduïdes inicialment als jardins però que s’han assilvestrat, proliferat i actualment amenacen la flora autòctona. Aquestes especies, i d’altres, estan afectant a comunitats vegetals d’interès, com són les dunes en aquest espai natural del litoral salouenc.

Aquesta acció, que es du a terme des de la regidoria de Qualitat Ambiental en col·laboració amb l’empresa Limonium en el dia internacional del voluntariat de Telefónica proposa l’eliminació completa d’aquesta espècie utilitzant mitjans manuals, i extraient tant la part aèria com les arrels. Les restes seran carregades i transportades, posteriorment, a una planta autoritzada de residus per a la seva eliminació.

El regidor de l’Àrea, Ramon Pascual, ha explicat que la jornada que transcorrerà al llarg de tot el matí pretén “provocar un impacte positiu en el territori, el medi ambient i la societat i sobretot implicar-se en la conservació de la biodiversitat i el paisatge d’ambients litorals” a més “d’afavorir la regeneració de la vegetació potencial de la zona litoral i sensibilitzar la població i visitants de la zona sobre la importància de la conservació dels ecosistemes litorals”.

L’arribada del conjunt de voluntaris a la zona de la platja llarga serà al voltant de les 9 del matí i la finalització dels treballs d’extracció de les plantes finalitzarà als voltants de la una del migdia.

Galeria d'imatges

T36_RLM8845BX-2.jpg
T36_RLM8845BX-2.jpg

Document Actions