Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Ecovidrio i l’Ajuntament de Salou presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’, en col·laboració amb la Fundación Sandra Ibarra

dimarts 18 octubre 2022

S’han instal·lat 2 contenidors roses a la Via Roma de Salou, davant del Mercat Municipal, per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama

La campanya, desenvolupada amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora demà dimecres, 19 d’octubre, destaca la importància de tenir cura del medi ambient i de la salut, a través de la prevenció

Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un nou miniglú per a l’ocasió, i els fons recaptats a través de les vendes aniran destinats a la Fundación Sandra Ibarra

L’acte de presentació de la campanya, que ha tingut lloc aquest matí a Salou, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el regidor de Manteniment de la Ciutat, Pedro Madrona; la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya, Víctor Luna

 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa, per vuitè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”, de la mà de l’Ajuntament de Salou, en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora demà dimecres, 19 d’octubre.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per tenir cura del medi ambient i contribuir, d’aquesta manera, amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des d’avui dimarts, i durant les pròximes setmanes, 2 iglús roses es trobaran ubicats a la Via Roma de Salou, davant del Mercat Municipal. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundación Sandra Ibarra.

L’acte de presentació de la campanya, que ha tingut lloc aquest matí, a la mateixa Via Roma, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el regidor de Manteniment de la Ciutat, Pedro Madrona; la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya, Víctor Luna.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “estem contents de contribuir a aquesta causa perquè Salou és un municipi solidari i compromès amb les entitats i les persones que treballen per la lluita contra el càncer; en trobar recursos per a la investigació i millorar la qualitat de vida dels pacients”. A més, “aquesta campanya té un doble vessant, que és la cura i preservació del medi ambient, una causa amb la què Salou treballa intensament”.

Per la seva part, la regidora de Sanitat i Salut Pública, ha destacat la importància de la prevenció del càncer de mama i, en aquest sentit, ha valorat la conscienciació per fer-se auto exploracions amb regularitat, així com les proves específiques -mamografies- que es poden realitzar als centres sanitaris i hospitalaris.

El regidor de Manteniment de la Ciutat, Pedro Madrona, ha recordat la bona relació i les col·laboracions que duem a terme amb Ecovidrio i les campanyes que desenvolupa i que “sempre són benvingudes, perquè fomentem la sostenibilitat i el reciclatge, durant tot l’any, dels envasos de vidre”.

Finalment, el tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya, Víctor Luna, ha valorat molt positivament la col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, Ecovidrio i la Fundación Sandra Ibarra, que no només dedica recursos a la investigació, sinó també a la prevenció i a la cura posterior, pels tractaments emocionals i psicològics que es necessiten”.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori estatal, incloent-hi 16 municipis catalans, com Salou, Reus, Lleida o Girona, entre d’altres. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses per tota la geografia d’Espanya, així com un total de 26 iglús roses a Catalunya.

A més de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació, com ambaixadora del projecte, la il·lustradora Sara Herranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat “Prometo cuidar-me”, un missatge amb força per conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del medi ambient; i també de l’autoexploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.

Per la seva part, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el què es destaca el lema de la Fundación Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El petit contenidor es podrà adquirir a través de la web Miniglu.es, i els beneficis es destinaran a la Fundación Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer. El seu preu és de 23.95 €.

 

Dades de reciclatge de vidre al Salou


Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Salou van reciclar un total de 1.044 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitjana de 36,6 kg.

Respecte a la taxa de contenidorització, Salou se situa amb una mitjana de 74 habitants per contenidor, comptant amb un total de 387 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Galeria d'imatges

1.JPG
02.JPG
3.JPG

Document Actions