Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Eduard Xatruch inaugura la tercera edició del Sabor Salou

El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 fitxes degustació, una copa de vidre i la butlleta per al sorteig

divendres 15 març 2013

Eduard Xatruch, membre de elBulli Foundation i propietari del Restaurant Compartir, ha inaugurat conjuntament amb Pere Granados, alcalde de Salou; M. José Rodríguez, regidora de Participació Ciutadana; Manel Grau, cap de vendes Grupo Mahou San Miguel a Tarragona; i Joan Castellví, director general de la Vinícola de Nulles, a més d’altres autoritats locals i representants del sector la tercera edició de la fira gastronòmica Sabor Salou.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat com “aquesta fira vol esdevenir una trobada de referència i de projecció per a un dels sectors claus de la nostra economia turística com és la gastronomia, i també d’aquells productes qualificats que conformen les nostres denominacions d’origen del nostre entorn com vins i caves..., i que suposen també un incentiu afegit que ens proporciona prestigi i valor afegit”. El batlle també ha volgut “agrair i felicitar molt especialment tant als quasi 60 expositors que han apostat en aquesta nova edició de la fira, demostrant interès i confiança en aquesta iniciativa; i també agrair la col·laboració de les diverses entitats culturals i festives de Salou que participaran, amb les seves actuacions, en l’àmbit de les activitats complementàries previstes de promoció”.

Per la seva banda Eduard Xatruch ha agraït la invitació i ha assegurat que “sempre recolzaré tot allò que es faci per la gastronomia a la Costa Daurada perquè ho sento com a meu” amb una clara referència als seus inicis com a cuiner al restaurant Quim Font del municipi. Xatruch també ha comentat que “seria un error no valorar el que tenim a casa: magnífics productes, professionals i escoles d’hosteleria, tot un caldo de cultiu perquè la nostra gastronomia sigui encara més puntera”.

En acabar els parlaments i després del tall de la cinta inaugural, les autoritats han efectuat un recorregut pels diferents estands per tal de conèixer els productes que hi oferiran al llarg dels tres dies de celebració.

3a edició amb més estands

“Sabor Salou” és un esdeveniment d’accés lliure, obert al públic en general, que pretén promoure la gastronomia, els productes tradicionals i les denominacions d’origen i de qualitat. Els principals objectius són crear un producte que contribueixi a la qualitat i a la diversitat de l’oferta turística del municipi de Salou i posicionar-lo com a referent del turisme gastronòmic.

 

Durant tres dies, des d’avui divendres i fins diumenge 17, els visitants hi trobaran restauradors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya; podran degustar la seva gastronomia; adquirir productes i participar en diverses activitats. L’escenari serà el Passeig Jaume I de Salou. L’horari d’obertura de Sabor Salou” serà avui de 5 de la tarda a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre.

Tant des de l’Ajuntament de Salou com de la direcció tècnica d’aquest esdeveniment consideren molt positiu l’increment considerable de peticions de participar-hi per part d’empreses vinculades al sector gastronòmic i dels vins i caves. Això demostra, que les dues primeres edicions van comptar amb un alt grau d’acceptació per part dels visitants, però també dels expositors que hi van ser presents, doncs un alt percentatge d’aquests en repeteixen participació. Cal destacar que en la passada edició, es van servir més de 25.000 degustacions amb un increment considerable del nombre de visitants que al llarg dels tres dies van passar per la fira.

Funcionament de la fira

El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 fitxes degustació, una copa de vidre i un val per entrar al sorteig d’un lot de productes Sabor Salou. D’aquesta manera, el visitant podrà assaborir les diverses ofertes de la seixantena d’estands que hi seran presents.

 

D’altra banda, també hi haurà instal·lada una carpa central on hi tindran lloc diverses activitats gratuïtes tals com maridatges, tast de vins, tallers, xerrades informatives, demostracions culinàries, etc.

 

Galeria d'imatges

Inauguracio_Sabor_Salou_3.jpg
Inauguracio_Sabor_Salou_2.jpg
Inauguracio_Sabor_Salou_3.jpg
Inauguracio_Sabor_Salou_2.jpg

Document Actions