Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ‘Peyu’ de l’APM, protagonista de les sessions golfes del TAS

dimarts 05 maig 2015

El dijous 7 de maig a les 11 de la nit presentarà el millor dels seus monòlegs

L’espectacle és a punt de començar, el públic s’espera a la platea i de sobte hi ha alguna cosa que no va bé. El monologuista va tard. L’encarregat d’excusar el retard de l’artista davant del públic serà un tècnic de so. El que es podia haver solucionat dient: “Perdonin, l’artista encara no ha arribat. De seguida que sigui aquí començarà l’espectacle” ; s’acaba convertint en una hora de monòleg.

Després d’uns moments de nerviosisme, el tècnic comença a trobar-se còmode a l’escenari i des d’una perspectiva simplista i pragmàtica es comença a qüestionar diversos temes que a la resta de la humanitat ni tan sols ens criden l’atenció. Dins d’aquest mateix discurs, el tècnic aprofita per ironitzar sobre el monologuista, sobre les seves expressions i recursos narratius. Treu a la llum tots els tòpics del monòleg, com el mateix títol de l’espectacle “Jo tinc un amic que...”, una expressió molt repetida en aquest tipus de format.

El punt i final el posa l’arribada de l’artista. Quan el tècnic ja havia perdut tota esperança, quan fins i tot s’havia proposat retornar els diners al públic i quan més còmode estava dalt de l’escenari, de sobte arriba el monologuista. S’acaba un espectacle improvisat pel tècnic i comença el monòleg que estàvem esperant. En 20 segons, i repetint un parell o tres de tòpics que prèviament el tècnic havia criticat, en tenim prou per adonar-nos que aquest espectacle ara ja no ens interessa. I sota la música de “Parole, parole” (Paraules, paraules i més paraules) s’acaba un espectacle i es dóna a entendre que fora n’hi ha centenars que continuen. Aquest és l’argument del monòleg que oferirà el ‘Peyu’ el proper dijous 7 de maig a les sessions golfes d’humor que organitza la regidoria de Joventut de l’Ajuntament. L’actuació –de caràcter gratuït- començarà a les 11 de la nit a la Sala Europa.

 

Currículum

El ‘Peyu’ és llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment combina el teatre amb la ràdio, la tele i el doblatge. Dins la seva trajectòria destaquen les tasques de guionista i humorista dels programes Piscina comunitària (2009) i Working (2010) de Canal Català, així com la seva col·laboració diària a El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac (2008-2010). Actualment el podeu sentir cada dia al Fricandó matiner de RAC105 com a guionista i humorista. També el podeu veure cada setmana al programa Alguna Pregunta Més? De TV3, i és un dels guionistes del Club Súper 3. El seu espectacle “Jo tinc un amic que...” ha estat en les dues sales del Club Capitol de Barcelona, prorrogant-se en les dues ocasions.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

peyu.jpg
peyu3.jpg

Document Actions