Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 25è aniversari de la Segregació s’inicia amb el pregó del periodista Xavier Abelló

dimarts 28 octubre 2014

El director-gerent de TAC 12, i gerent del Consorci per a la Gestió de la TDT al Camp de Tarragona, recorda com va viure el 30 d’octubre de 1989 des de Ràdio Salou.

Seguidament es va inaugurar l’exposició “Som-hi Salou!!”

 

Fa 25 anys, el pregoner de la Festa Major del 30  d’Octubre, Xavier Abelló, era director delegat de Ràdio Salou, i va haver de viure de molt a prop la gran noticia:  el Tribunal Suprem atorgava la segregació al nucli de Salou i manava que es constituís un nou municipi.

Ell mateix explicava que “si ara digués que la notícia no ens va sorprendre, mentiria. Encara que hi havia molt de convenciment per part de les persones que havien defensat la segregació des de feia molts anys i què, a més a més, aquella tardor tothom estava esperant la sentencia”.

L’acte va tenir lloc a la sala de Sessions de l’Ajuntament de Salou, que es va omplir de gom a gom, per escoltar el pregoner en ocasió d’aquest 25è aniversari. A part de les autoritats locals hi van assistir el delegat del Govern, Joaquim Nin; l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; i regidors de Vila-seca i de Reus, entre d’altres personalitats.  

En la presentació, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va remarcar que aquesta era una celebració molt especial “perquè commemorem i recordem que fa just 25 anys, una majoria de salouencs i de salouenques, units com un sol poble, i sota un mateix desig; després d’un llarg i complicat procés, aconseguien fer realitat allò pel qual havien lluitat durant 10 anys amb la raó i la justícia: el reconeixement de dret d’allò que ja existia de fet: el nou municipi de SALOU”.

Es referia també a la Segregació “com una de les nostres grans referències històriques”, afegint que “demostra l’admirable i exemplar capacitat i complicitat de lluita dels salouencs, sempre que es te una actitud  de confiança en les persones i d’esperança en el futur compartint un ideal fort i indiscutible”. Remarcava també que “forma part del nostre patrimoni humà i sentimental; perquè és un símbol d’unitat i de compromís de tot un poble per aconseguir allò que col·lectivament ambiciona, i perquè alimenta i nodreix el nostre esperit per fer front a tot allò que ens proposem per avançar i progressar”.

Després del pregó, es va inaugurar l’exposició fotogràfica commemorativa dels 25 anys de municipi “Som-hi Salou!!”; de la qual l’alcalde va dir que “podrem prendre plena conciencia de la gran implicació ciutadana per aconsseguir fer realitat una identitat propia, el somni d’una l’autonomia municipal, posant en valor un sentiment d’unitat i de complicitat en l’objectiu, que va desencadenar el reconeixement de Salou com municipi”. Al final va agraïr la col·laboració de Fernando Llauradó, per la cessió de les fotografies; així com també a l’Associació d’Amics 30 d’Octubre, a Juanjo Gabriel, Julio Vilaplana i Martina Fourrier.

Galeria d'imatges

portada_segregacio.jpg
Lalcalde_i_la_regidora_de_Cultura_lliuren_lobsequi_protocolari_al_pregoner.JPG
Un_moment_de_lacte_amb_lintervenci_del_pregoner.JPG

Document Actions