Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA passarà per primer cop pel centre urbà de Salou

El Passeig Jaume I donarà vida al village de la prova convertint-se durant quatre dies en una avinguda comercial i d’oci amb el món de l’automòbil com a protagonista

dimarts 17 juliol 2012

El 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2012 (8 a 11 de novembre) realitzarà per primer cop la denominada prova de Qualificació (Qualifying Stage, antic shakedown o tram de proves) en ple centre de Salou, serà  un autèntic tram urbà que discorrerà pel Passeig Marítim de la ciutat on ciutadans i visitants tindran l’oportunitat de veure aquesta competició. Aquesta és una de les principals novetats que tindran lloc aquest any juntament amb el fet que la sortida es donarà per primer cop des de Barcelona. La principal activitat competitiva, però, tindrà lloc a la Costa Daurada tarragonina, amb Salou i PortAventura com a grans pols d’acció i atracció.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut ressaltar que “estem molt contents de poder anunciar que per primera vegada Salou acull un tram totalment urbà del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA que suposa un al•licient afegit i  un atractiu a la dimensió que ja té aquesta competició” i ha afegit que “aquesta innovació donarà encara més impuls a l’esdeveniment promovent un any més el nom de Salou a nivell internacional i donant a conèixer la nostra imatge com ciutat turística, dinamitzant el turisme i l’activitat econòmica en la nostra ciutat”.  El Passeig Jaume I donarà vida al village de la prova convertint-se durant quatre dies en una avinguda comercial i d’oci amb el món de l’automòbil com a protagonista

En aquesta presentació que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona, han participat el president de RACC, Sebastià Salvadó, el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Iván Tibau, el director del Área Deportiva del RACC, Aman Barfull, la regidora i tinent d’alcalde de Qualitat de vida, Igualtat i Esport, Maite Fandos o el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Albert Batet,  entre d’altres autoritats.

La Ciutat Comtal acollirà la cerimònia de sortida oficial de l’última prova del Campionat del Món FIA de Ral.lis de 2012, just el dia abans que la cursa disputi els seus primers trams cronometrats a la Costa Daurada tarragonina. El RallyRACC 2012, que tancarà el calendari del Campionat del Món FIA i de tots els seus campionats suport, viurà la cerimònia oficial de sortida des del podi instal•lat a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, a les 19.30 hores del dijous 8 de novembre.Aquesta vistosa cerimònia de sortida significarà per a la competició el gran colofó a una jornada d’activitat frenètica, en la qual l’expectació acompanyarà constantment els moviments de pilots, cotxes i equips.

A primera hora de la tarda d’aquest dia 8 de novembre i des de Salou, tots els equips realitzaran els escassos 110 quilòmetres que separen la capital de la Costa Daurada de la Plaça de la Catedral barcelonina, per estacionar les seves màquines en aquest lloc en règim de parc tancat. A les 17.30 hores i al costat del podi de sortida, tots els pilots prioritaris faran pública la seva elecció d’ordre de sortida a la primera jornada competitiva del ral•li, sobre la base de la classificació registrada a la QS del matí.

L’espectacle no cessarà ni un moment per al públic congregat ja que, després d’una conferència de premsa prèvia al ral•li amb els principals pilots, oberta als mitjans de comunicació, a les 18.30 hores i al llarg de 30 minuts els astres del mundial signaran autògrafs a tots els afeccionats que ho desitgin.

El colofó el posarà, a les 19.30 hores, la cerimònia oficial de sortida, amb els 8 vegades Campions del Món, Sébastien Loeb-Daniel Elena, al volant del seu Citroën DS3 WRC amb el núm 1, com a primer equip a descendir del podi de l’avinguda de la Catedral, recorrent el cor de la ciutat. Encara que tot aquest itinerari és d’enllaç i per tant es farà respectant escrupolosament les normes de trànsit, les mesures de seguretat seran prioritàries en tot el recorregut. En ser un esdeveniment altament atractiu i mediàtic, que serà seguit en directe per gran quantitat de persones, obtindrà també l’atenció de mitjans i televisions de tot el món

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

premsa1.JPG
premsa2.JPG
premsa1.JPG
premsa2.JPG

Document Actions