Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 58 RallyRACC Catalunya – Costa Daurada tornarà del 19 al 21 d’octubre, amb epicentre a Salou

dilluns 26 juny 2023

La prova es correrà íntegrament sobre trams de terra, excepte el tram de l’especial urbana, que es farà el dissabte, dia 20 d’octubre, al nucli urbà de Salou, amb el passeig Jaume I com a protagonista

És la 7ª cursa del Súper Campionat d’Espanya de Ral·lis i 6ª cita del Campionat de Catalunya de Ral·lis

 

El 58 RallyRACC Catalunya – COSTA DAURADA tornarà els dies 19, 20 i 21 d'octubre amb dues jornades de competició sobre trams de terra en excel·lent estat. El municipi de Salou serà, un any més, l'epicentre esportiu de la prova, acollint totes les fases del ral·li, des de les verificacions que es realitzaran el dijous dia 19 d'octubre fins al podi de final de cursa del 21 d'octubre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “el RallyRACC és un dels esdeveniments més rellevants a nivell esportiu i turístic que tenim, que ens dona molt de prestigi i projecció a nivell internacional, per la qual cosa estem molt satisfets i agraïts de poder acollir-lo a Salou i a la Costa Daurada; i, també, que sigui un focus d’atracció de turistes i visitants, durant tot un cap de setmana, amb l’impacte econòmic i mediàtic que això suposa”.

El 58 RallyRACC Catalunya – COSTA DAURADA constarà d'un total de 9 trams de velocitat, 5 d'ells diferents. A quatre d'aquests trams es donaran dues passades, mentre que l'especial urbana de Salou es farà una sola vegada. El tram de Salou es correrà sobre l'habitual pis dur, en la seva major part de ciment, encara que els cotxes el disputaran equipats amb les mateixes cobertes de terra amb les quals correran el ral·li.

El divendres 20 d'octubre, al matí, es farà el tram de qualificació, mentre que a la tarda es realitzaran dues passades a un dels trams triats. El dissabte 21 d'octubre es correran dues passades als altres tres trams i l'especial urbana. El parc de treball estarà instal·lat en l'aparcament de PortAventura World i la base de la competició se situarà a pocs metres, a l'Hotel Caribe.

La cita serà 7a prova puntuable per al Súper Campionat d'Espanya de Ral·lis (S-CER), el certamen de ral·lis més important que es disputa en territori espanyol i únic amb caràcter mixt, en constar de ral·lis sobre asfalt i altres sobre terra.

Pel seu prestigi i la seva situació en el calendari, el 58 RallyRACC Catalunya – COSTA DAURADA serà una prova clau per al desenllaç dels múltiples campionats per als quals puntuarà. Segon ral·li sobre terra del S-CER, el RallyRACC iniciarà un intens final de temporada, ja que serà la primera de les tres últimes proves, que únicament comptaran amb un cap de setmana lliure entre elles.

També serà l'antepenúltima cursa del Campionat de Catalunya de Ral·lis i la penúltima del Volant RACC–Trofeu Mavisa. Al ser una de les proves far del S-CER, el 58 RallyRACC també ha estat escollit perquè puntuï per als campionats monomarca més importants del país: Peugeot Rally Cup Ibérica (6a de 6), Clio Trophy Spain Tierra (4a de 5) i Beca RTS Júnior (6a de 7).

A més de tot això, el 58 RallyRACC ha estat escollit pel programa FIA Rally Star, que té com a objectiu preparar a una sèrie de joves valors per a la seva posterior promoció al mundial de ral·lis. Els sis pilots seleccionats en el programa participaran en el ral·li.

 

 

Document Actions