Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 58è RallyRACC puntuarà per al ‘Supercampeonato de España de Rallyes'

dimarts 07 febrer 2023

19, 20 i 21 d'octubre de 2023 a Salou i la Costa Daurada
 
 
El 58è RallyRACC Catalunya–COSTA DAURADA està inclòs aquesta temporada en el ‘Supercampeonato de España de Rallyes’ (S-CER), del qual serà la 8a de les 9 proves puntuables. El RallyRACC continuarà tenint la seva base organitzativa a la Costa Daurada, amb Salou i PortAventura World com a epicentres de la prova.
 
A l'espera de poder definir el programa-horari, el 58è RallyRACC Catalunya–COSTA DAURADA tindrà lloc entre els dies 19 i 21 octubre i es disputarà, íntegrament, sobre superfície de terra. Encara que aquesta particularitat és una novetat en el context de les dues últimes edicions, és important recordar que entre els anys 2010 i 2019 el ral·li va tenir un itinerari mixt, amb trams cronometrats sobre terra i sobre asfalt. Les especials de terra d'aquelles edicions van ser molt apreciades per pilots i equips, la qual cosa serà de gran ajuda per al disseny del rutòmetre d'aquesta temporada.
 
Creat en 2019 per la RFEdA, el ‘Supercampeonato de España de Rallyes’ és el primer certamen mixt d'aquesta envergadura que es disputa al nostre país, reunint en el seu calendari competicions sobre totes dues superfícies. Pel seu caràcter prioritari participen en aquest campionat els principals pilots i equips del país. A més, el 58è RallyRACC també serà puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral·lis i per al Volant RACC–Trofeu Mavisa, mentre que a nivell nacional puntuarà per a la Peugeot Rally Cup Ibérica, la Beca RTS Júnior i la nova Clio Trophy Spain Tierra.
 
Amb la seva puntuabilitat per als campionats d'Espanya i de Catalunya, el RallyRACC Catalunya–COSTA DAURADA fa possible una aspiració llargament esperada per pilots i equips, ja que l'última vegada que la cursa va ser vàlida per al certamen espanyol va ser l’any 2000, i, per al català, el 1998.
 
Principals fites del RallyRACC
 
El RallyRACC arriba, enguany, a la seva 58a edició després d'haver estat en 31 d'elles puntuable per al Campionat del Món de la FIA. L'alternança entre les diferents proves obliga al RallyRACC a descansar aquesta temporada a nivell internacional. Amb la d'enguany seran ja 18 les que hauran tingut la seva base a Salou (Costa Daurada) i PortAventura World.
 
1916 - Neix la ‘Volta automobilística a Catalunya’
1957 - Es crea el Rallye Catalunya-Volta a Catalunya (Campionat d'Espanya)
1973 - S'organitza el Rallye Catalunya-Rallye de les Caves (Campionat d'Espanya)
1980 - El Rallye Catalunya passa a formar part del Campionat d'Europa
1988 - Els ral·lis Catalunya i Costa Brava es fusionen en el Campionat Europa
1991 - 1a edició del Rallye Catalunya-Costa Brava puntuable per al Mundial
2005 - Neix el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA (Salou i PortAventura)
2014 - El RallyRACC Catalunya celebra el seu 50è aniversari
2021 - 30 anys del RallyRACC en el Campionat del Món FIA de Ral·lis
2023 - El RallyRACC torna als Campionats d'Espanya i de Catalunya
 

Document Actions