Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 71% de les compres del turisme d’Europa de l’Est amb devolució de l’IVA es realitzen als establiments del municipi

El primer mes de funcionament del Tax Free mostra l’elevat consum al municipi dels turistes extracomunitaris, especialment dels russos, segons la regidoria de Comerç

dimecres 26 juny 2013

La regidoria de Comerç, Mercats i Consum i Promoció de Ciutat fa una lectura molt positiva de les dades de funcionament del primer mes del sistema de devolució de divisa per compres pels turistes extracomunitaris. El sistema de Tax Free, que du a terme l’empresa Tax free Innova, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Salou posa de relleu que un altíssim percentatge de les devolucions de l’IVA per als turistes extracomunitaris és per compres realitzades en el mateix municipi.

En aquest sentit, del total de persones (749) que han tramitat la devolució d’IVA en aquest primer mes un 71% dels diners retornats corresponen a despeses fetes en establiments de Salou (539); seguits, a molta distància, de persones que han dut a termes les compres a Reus (78), La Pineda (44) o Barcelona (37) o Tarragona (36). La regidora de l’àrea, Reyes Pino, ha assegurat que “tenim per tant un alt percentatge de turisme que creu que la oferta que dóna el comerç i la restauració de Salou satisfà les seves expectatives, malgrat tot, hem de seguir dinamitzant i apostant per renovar el comerç i oferir més millors productes per no perdre aquesta important quota de mercat actual dins de la Costa Daurada”.

L’oficina del Tax Free,  que dóna servei al visitant des de les oficines del Patronat de Turisme de Salou, al Xalet Torremar, és una empresa autoritzada a tal efecte amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària i en tan sols el primer mes ha hagut de doblar el número de persones d’atenció al client, passant d’una a dues i també ha ampliat els horaris d’atenció al client; obrint a les 10 del matí i fins a les 13,30 hores i per la tarda, de les 16,30 a les 20h.

El perfil d’usuari d’aquest primer mes de funcionament també posa de relleu que gairebé un 93% és un ciutadà rus (695 persones); mentre que en segon lloc  trobem els ucrainians (43 persones) amb una quota però molt inferior del 5,7%. També han utilitzat aquest servei de devolució d’IVA 8 persones de Bielorússia; una més de les Illes Verges; una altra de Xile i una final de Noruega.

Galeria d'imatges

logo_nuevo.jpg

Document Actions