Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Ball de Nans de Salou presenta demà la mulassa

Es tracta d’un nou element del seguici festiu que se suma a ‘la Morena, la qual es presentarà en societat avui després del pregó

divendres 29 gener 2010

El Ball de Nans de Salou ha volgut aprofitar les dates de la festa major per tal de presentar una nova bèstia que s’incorpora al seguici festiu i que, sota el nom de la Mulassa de Salou és el fruit i el reflex de la fortalesa social que té aquest poble. Encara lluny de les grans festes major de Catalunya, Salou, gràcies a la voluntat que han demostrat molta de la seva gent, de vegades en l'anonimat, és un poble amb cultura i molt especialment compromès amb la cultura tradicional catalana. D’ençà de la creació de la xarxa associativa d'entitats cultural tradicionals, Salou està vivint uns moments d'esplendor cultural excepcionals. La Mulassa de Salou n’és una bona prova d'aquest compromís. La Mulassa es presentarà demà dissabte a les 18,30 hores davant del TAS, dins de la Tercera Mostra i tallers per a petits i grans organitzada per la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou on hi participen les bruixes; els diables maleïts; els contrapunt d’onades; els grallers o el ball de bastons entre un llarg etcètera.

 

Dissenyada i fabricada per l'artista reusenc Manel Llauradó durant l'any 2009 i gener de 2010. Segueix el model de bestiari quotidià lúdic sense perdre el valor solemne de la figura. Representa una animal real, una mula, una mica exagerada i amb actitud dòcil i simpàtica. El material de construcció és de fibra de vidre i estructura de metall. Pesa al voltant d'uns 40 kg, una llargada de 2,5 metres; fa uns 60 centímetres d'amplada i més de dos metres d’alçada. Per les seves dimensions serà carregada interiorment per 2 persones en les seves participacions al Seguici Popular de Festa Major.

 

El vestuari, basat en els color de l'escut de Salou ha estat confeccionat per la modista reusenca Montserrat Pascual. Principalment consta de vellut sintètic, la faldilla és granat i ribetejada amb passamaneria daurada. La manta es daurada també amb l'escut heràldic de la ciutat brodat al centre.

 

 

Document Actions