Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Banc de Sang celebra el Dia Mundial del Donant després d'aconseguir 128.000 donacions en 6 mesos

divendres 14 juny 2024

El Banc de Sang i Teixits (BST) celebrarà, aquest divendres, 14 de juny, el Dia Mundial de les Persones Donants de Sang culminant un ambiciós repte engegat al gener: aconseguir 128.000 donacions de sang en sis mesos. Aquesta fita es farà visible a través d'un innovador monument de realitat augmentada situat a les quatre capitals catalanes, erigit en símbol de la solidaritat col·lectiva.

Aquest monument virtual, que es pot visualitzar mitjançant un mòbil escanejant un codi QR davant dels Ajuntaments de Girona, Tarragona, Lleida i a la Plaça Catalunya de Barcelona, s'ha completat gràcies a les més de 200 donacions realitzades a Salou i altres ciutats, pintant de vermell aquest pilar digital. El pilar també és accessible en línia a la pàgina web del BST, i forma part de la campanya "Fer-ho entre tots és molt nostre", destacant l'esforç col·lectiu en la donació de sang i la connexió vital entre donants i receptors.

Per al Dia Mundial del Donant, el BST ha organitzat diversos actes durant tota la setmana amb la col·laboració d'entitats i ajuntaments locals. Les activitats començaran amb una jornada especial de donació al Palau de la Generalitat, oberta a tots els ciutadans i amb la participació del president i membres del Govern. Altres esdeveniments destacats inclouen la cloenda de la Marató de Sang amb la Creu Roja a Terrassa i un acte especial a Vilafranca del Penedès amb els Castellers de Vilafranca.

Salou ha col·laborat en aquesta 'marató' amb  més de 200 donacions de sang realitzades, un fet que ha contribuït a assolir el repte que el BST s'ho havia proposat

El 14 de juny, campanyes de donació de sang es realitzaran en diversos punts de Catalunya, incloent-hi ciutats com Barcelona, Lleida, La Roca del Vallès, i Salou, així com en els 12 hospitals amb seu del Banc de Sang.

A més, diversos ajuntaments catalans, incloent-hi Barcelona, Tarragona, i Salou, il·luminaran les seves façanes de vermell en suport al Dia Mundial del Donant de Sang, destacant la importància de la donació regular.

Amb l'arribada de l'estiu i les vacances, el BST recorda la necessitat de mantenir el ritme de donacions, ja que és un dels períodes on tradicionalment disminueixen

Amb l'arribada de l'estiu i les vacances, el BST recorda la necessitat de mantenir el ritme de donacions, ja que és un dels períodes on tradicionalment disminueixen. És crucial recordar que la sang té un temps limitat d'ús, i que cada dia es necessiten mil donacions per cobrir les necessitats dels pacients a tots els hospitals de Catalunya.

Document Actions