Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El baríton català Carlos Cogul actuarà aquest dissabte al Teatre Auditori de Salou

divendres 16 gener 2009

La veu del baríton català Carlos Cogul, acompanyada pel so del piano tocat per Marc García, serà la protagonista del concert 'latino' previst per aquest proper dissabte, dia 17 de gener, a les 22 hores, al Teatre Auditori de Salou (TAS). Aquest recital de cant i piano constarà de 2 parts: La primera inclourà peces i àries d'òpera de compositors italians (Giordani, Scarlatti, Respighi, Tosti, Donizetti, Verdi, etc.); i la segona part estarà formada per cançons i romances de sarsuela de compositors espanyols com ara Mompou, De Falla, Álvarez, Moreno Torroba i Chapi.
Moltes d'aquestes obres són conegudes, per la qual cosa, aquest concert de música clàssica tindrà un caire popular. El preu de l'entrada serà de 5 euros.
Carlos Cogul va fer les seves primeres aparicions públiques quan tenia vuit anys, cantant les parts solistes en diverses corals i cerimònies religioses en el seu Reus natal. Al mateix temps va començar classes de cant amb el baríton Pau Vidal. En aquells anys va guanyar alguns concursos. Més tard es va traslladar a l'Acadèmia Marshall de Barcelona, on va estudiar amb Mercedes Roldos i va participar també en masterclasses amb la pianista Alicia de Larrocha.
Entre els rols operístics que ha interpretat, cal destacar 'Sharpless' (Madame Butterfly), 'Marcello' (La Boheme), 'Count Almaviva' (Le Nozze di Figaro), 'Malatesta' (Don Pasquale), 'Escamillo' (Carmen) 'Lubino' (Una Cosa Rara) amb Opera Italiana (Bloomsbury Theatre). 'Papageno' (Die Zauberfloete) i 'Rigoletto' (Rigoletto) (Stag Theatre).
També ha enregistrat el CD 'Introduction' amb àries famoses del repertori italià per a baríton per al segell Chiron Records.

Document Actions