Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Bus de la Fundació Alícia, a Salou

Les regidories d’Ensenyament i de Salut Pública de l’Ajuntament col·laboren activament en la difusió dels hàbits d’alimentació saludables entre la població

dilluns 18 març 2013

La Fundació Catalunya-La Pedrera amb La Fundació Alícia  presenta un nou projecte itinerant, es tracta d'una unitat mòbil amb equipament didàctic dirigit a tots els públics "el Bus Alícia" i estarà a Salou entre demà i el 28 de març. Durant aquesta primera setmana el bus farà pedagogia amb un seguit de sessions amb les escoles del municipi i fins al 22 de març. Mentre duri aquesta primera fase el bus estarà estacionat al Parc de Manel Albinyana (carrer Tarragona amb Passeig 30 d’Octubre) des d’on es realitzaran tallers escolars destinats a fomentar els bons hàbits alimentaris entre els més petits on la cuina serà l'eina que s'utilitzarà per aconseguir-ho. La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, explicava que “s’han concertat visites amb els centres escolars perquè creiem que és molt interessant que el ventall d’experts ensenyin als nostres nens i nenes allò que cal saber de la bona alimentació”. Cada taller té una durada d’entre  45 i 60 minuts i tractaran dels següents temes: a 1º i 2º primària - Taller de producte: fruita; a  3º i 4º primària taller temàtic sobre l’esmorzar; a 5º i 6 de primària un taller de Mengem bé?; a  1º i 2º ESO  un taller de consciencia alimentària: què menja el món?; a 3º i 4º ESO  un de cuina ràpida i sana i, finalment, a batxillerat: una visita guiada o taller de ciència i cuina.

La propera setmana del 25 al 28 de març el bus estarà estacionat a la Plaça de les Comunitats Autònomes per dur a terme un seguit de tallers familiars, a més, d’oferir la possibilitat –com ha explicat el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual- de tancar sessions amb educadors i amb persones d’associacions que es dediquen a tenir cura de malalts i altres col·lectius amb necessitats especials.

El Bus restarà obert al públic en general perquè visiti lliurement l'àmbit expositiu, i s'oferiran visites guiades a l'exposició per a una comprensió més profunda dels continguts. Tant la visita lliure com la guiada a la unitat mòbil són gratuïtes mentre que els tallers tenen un preu per cobrir les despeses generades i van a càrrec de monitors especialitzats, nutricionistes, tecnòlegs d'aliments i cuiners experts vinculats directament a la Fundació Alícia.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

fund_alicia.jpg

Document Actions