Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Bus del Reciclatge ha estat a Salou

La visita del Bus s’emmarca en la campanya de sensibilització “La revolució dels petits gestos continua” que promou el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat

divendres 06 agost 2010

El Bus del Reciclatge va estar ahir al municipi de Salou. Així, durant tota la tarda els qui el van poder  visitar  van poder conèixer de primera mà la importància de la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus.

El Bus disposa de jocs interactius, vídeos i inflables per tal que petits i grans coneguin que se’n fa dels residus un cop els dipositem en els contenidors adequats, així com resoldre dubtes i preguntes sobre el reciclatge. Els monitors i monitores encarregats de la dinamització de l’autobús van explicar als visitants que el reciclatge dels residus  permet estalviar recursos i matèries primeres, i els van animar a reutilitzar, reparar i fer servir  productes com el carretó o el cabàs per evitar generar residus innecessaris. També s’ha obsequiat als visitants amb una bossa reutilitzable perquè posin en pràctica accions de prevenció de residus.

L’any 2009 es van recollir selectivament a Catalunya el 37,6% dels residus municipals generats, un 7% més que l’any anterior. D’altra banda, la generació de residus per càpita ha descendit i s’ha situat en 1,54 kg per habitant i dia.El recorregut itinerant del Bus del Reciclatge, que visitarà un total de vint localitats catalanes fins al proper 18 d’agost, s’emmarca en la campanya de sensibilització “La revolució dels petits gestos continua” que promou el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat per tal d’augmentar el reciclatge a les llars catalanes i explicar què podem fer en el nostre dia a dia per generar menys residus. Aquesta campanya ha estat realitzada conjuntament amb les entitats municipalistes com l’Ajuntament de Salou i compta amb els recursos del fons de comunicació i sensibilització dels convenis que acompanyen les autoritzacions dels Sistemes Integrats de Gestió a Catalunya.

Consulta la ruta itinerant del Bus del Reciclatge: www.elteupetitgest.gencat.cat

Document Actions