Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El canal de TDT del Camp de Tarragona a Salou començarà a emetre l'11 de setembre

dilluns 22 juny 2009

La URV s'ha sumat el Consorci que gestiona aquest mitjà format per 7 ajuntaments


El canal públic de TDT del Camp de Tarragona, que s'anomenarà TAC 12, començarà les emissions el dia 11 de setembre. El projecte neix amb la intenció de donar veu a les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà, respectant la pluralitat. Aquests són alguns detalls que el passat dijous 18 de juny van donar els set ajuntaments que integren el Consorci per a la Gestió de la TDT del Camp, que són Constantí, Montblanc, Salou, Tarragona, Torredembarra, Valls i Vila-seca. A més, s'hi ha sumat també la Universitat Rovira i Virgili, gràcies a un conveni de col·laboració que estableix, entre altres, que els alumnes podran fer pràctiques al canal TAC12. S'ha avançat que els informatius seran un dels punts fonamentals de la programació, que es caracteritzarà pel 'rigor i l'objectivitat', segons els seus responsables.El projecte de canal de TDT al Camp de Tarragona neix amb la voluntat de fomentar la cohesió territorial i aconseguir, també, que aquestes comarques tinguin més ressò al país. Per aconseguir-ho, entre d'altres accions, TAC 12 formarà part de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (XTVL). Els 7 alcaldes que integren el Consorci han destacat l'esforç que han fet per engegar aquest nou mitjà de comunicació públic, però han remarcat que 'era necessari perquè és una eina més de progrés'. Tots ells coincideixen a remarcar que l'equilibri territorial serà un dels eixos de TAC 12 i que, per tant, tots els municipis hi tindran presència. Això sí, no s'establiran quotes de temps en funció del pes de cada municipi. 'És un treball en equip on es veuran les peculiaritats de cada poble i també la visió global del Camp de Tarragona', ha assegurat l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet.

Però els ajuntaments no estan sols. Aquest dijous també s'ha formalitzat la col·laboració amb la URV. Segons el rector, Francesc Xavier Grau, 'aquest conveni és un símptoma més de la integració de la universitat al territori'. Un cop comencin les emissions al setembre, els alumnes de Comunicació podran fer pràctiques a TAC 12, fet que permetrà que coneguin de primera mà el funcionament d'un mitjà de comunicació professional. D'altra banda, el canal públic aprofitarà algunes de les instal·lacions de la facultat, com dos platós, per emetre. Segons el rector, 'és una col·laboració pionera a tot l'Estat i, entre altres avantatges, podrem optimitzar millor els recursos públics'. De cara al futur, des del Consorci que gestiona la TDT confien que s'hi integrin també més institucions.

4 centres de producció
El principal centre de producció de TAC 12 estarà situat a Tarragona, a uns baixos, i el segon, al Campus Catalunya de la URV, a la facultat de Comunicació. Es tracta de dos indrets molts propers, cosa que facilitarà la feina. A banda, hi haurà un equip que s'encarregarà de cobrir l'Alt Camp i la Conca de Barberà, que són les dues comarques que queden més allunyades, per garantir la seva presència a la programació.

Per últim, els 7 ajuntaments que formen part del Consorci també podran participar en l'elaboració de la informació, gràcies a les últimes tecnologies. A hores d'ara s'ultimen els preparatius per començar les emissions en proves en només unes setmanes i l'estrena oficial, l'11 de setembre. Tot i que encara no s'ha detallat la programació, sí que s'ha avançat que cada dia hi haurà dos informatius i que els criteris amb què es treballarà seran l'objectivitat, veracitat, pluralitat d'idees polítiques i participació dels ciutadans.

Document Actions