Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El 'Carretera i Manta' inclou enguany més de 60 activitats per als joves, 18 més que l'edició anterior

divendres 08 febrer 2008

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges; de Salou, Antonio Banyeres; i de Vila-seca, Josep Poblet, han signat aquesta setmana el conveni per tirar endavant la 7ª edició del 'Carretera i Manta', el programa d'activitats per a joves organitzat conjuntament per les regidories de Joventut dels tres municipis.

El programa d'enguany, que té un pressupost de 247.039,64 euros, inclou 64 activitats, 18 més que l'any passat. El 64,1% d'aquestes activitats correspon a cursos formatius i de creixement personal; i la resta, a viatges culturals, sortides i esquiades, segons va explicar dimecres passat el regidor de Joventut de Salou, Daniel López, durant la presentació d'aquest programa que aquest 2008 serà gestionat per la capital de la capital de la Costa Daurada.

López va precisar també que les novetats d'aquesta edició són: el taller d'iniciació a la batuka; els cursos de dansa del ventre, hip hop, monitor de futbol sala i futbol, i voleibol; les sortides a Expo Saragossa i a Menorca; i el paintball.

'El més important és que de 365 dies que té l'any, hi haurà 198 dies amb activitats per als joves fins als 30 anys inclosos', va apuntar López. En concret, al primer trimestre se n'oferiran 19 (per exemple un curs de conversa d'anglès, uns tallers de cuina, de maquillatge i de massatges i sortides a les estacions d'esquí d'Ordino, Espot i Portainé); al segon trimestre, 25 (entre les quals hi ha tallers de conversa de francès, un bateig de submarinisme, visites als salons Futura, Expodidàctica, del Còmic, un curs de primers auxilis, etc); i al tercer trimestre, 20 activitats més, com ara un taller de tai-txi, un taller d'iniciació al djembé i diversos cursos d'informàtica.

Tant els alcaldes com el regidor encarregat de donar a conèixer la nova programació juvenil van remarcar l'èxit que ha tingut fins ara el 'Carretera i Manta', tot destacant el nombre de participants de l'any passat: 2.286. Aquesta xifra es veurà incrementada aquest 2008, fins arribar als 2.799 participants, segons es preveu.

Els màxims responsables d'aquest projecte també van coincidir a l'hora d'assenyalar que el futur són els joves i que s'ha de treballar per recollir les inquietuds d'aquest col·lectiu i satisfer les seves necessitats de formació i d'oci.

L'alcalde de Salou, a més, va accentuar el fet que el 'Carretera i Manta' no és l'única acció conjunta que duen a terme els municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca. En aquest sentit, va posar com a exemple la promoció turística (com es va poder veure recentment a Fitur); l'EOI que en principi Salou compartirà amb Cambrils; i la Comissaria dels Mossos d'Esquadra, amb Vila-seca; i va parlar de la necessitat de promoure aquestes unions, 'que sumen'.

Document Actions