Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Cementiri Municipal de Salou s’amplia amb una sala de vetlles, un crematori i altres serveis complementaris

dimarts 21 abril 2015

S’inverteixen 400.000 euros per dur a terme aquestes obres. Actualment s’estan finalitzant els treballs de construcció d’un nou mòdul de nínxols amb una ampliació que ha costat 212.000 euros més

 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat avui el projecte arquitectònic per dur a terme les obres de millora i ampliació de nous serveis del Cementiri Municipal. Es preveu la construcció d’un nou edifici -simètric amb el que hi ha actualment- en el que s’hi construirà una nova sala de vetlla (la tercera de les instal·lacions) a més d’un crematori amb sala d’espera i també un magatzem. El pressupost d’execució per contracte serà d’aquesta obra serà de 400.000€ i amb una durada prevista dels treballs de 4 mesos. Pel que fa a les característiques específiques del forn crematori aquestes les haurà d’aportar l’empresa concessionària segons un projecte tècnic addicional.

A més, segons el projecte arquitectònic redactat pels serveis tècnics municipals de Salou, s’actuarà per tal que hi hagi un accés directe des de la zona d’aparcament i cap a les sales de vetlla de manera independent. També es durà a terme la millora de la capella existent i la reforma d’una part de la sala de la morgue per a construir-hi uns nous lavabos.  

L’alcalde, Pere Granados, destacava que “és una reforma necessària que permet equiparar els serveis del tanatori de Salou als de municipis del voltant, donant més i millors prestacions als equipaments públics”. Per la seva part, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha assegurat que amb aquestes modificacions i reformes al tanatori no es canviarà substancialment l’aspecte de l’edifici donat que la planta arquitectònica permet encabir l’espai de crematori i la nova sala de vetlla, tot mantenint l’eix de simetria longitudinal, de forma que l’edifici que es proposa s’assimila a l’existent del Tanatori i no es trenca amb l’estètica de l’edifici.

L’equipament compta amb una bona il·luminació natural tant dels espais privats com dels comunitaris, minimitzant l’ús d’energia elèctrica.

A més, per tal de millorar els serveis i ampliar els nínxols s’han construït dos nous mòduls; un que va finalitzar l’any passat i un altre –el número 5- que està en la recta final d’acabament de les obres. Tot plegat, ha suposat una inversió en ampliació dels espais de més de 212.000 euros.

 

Galeria d'imatges

web.jpg
P1140395.JPG
plnol_tanatori.jpg

Document Actions