Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou inicia, avui, l’administració d’una nova vacuna contra l’herpes zòster

divendres 17 març 2023

La vacunació la tenen indicada, aquest 2023, els pacients nascuts de l’1-1-1942 al 31-12-1943; i els nascuts de l'1-1-1957 al 31-12-1958

Aquesta vacuna s’inclou al calendari vacunal per evitar les seqüeles que provoca, especialment, neuràlgia postherpètica, sordera, paràlisi facial i ceguesa, un cop es reactiva el virus de la varicel·la-zòster a l’organisme humà

Els usuaris/àries que desitgin vacunar-se, hauran de demanar cita prèvia a través de La Meva Salut https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/, trucant al 977 38 30 18 (CAR Salou) o sol·licitant-ho al mostrador del centre


El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou posa en marxa avui divendres, dia 17 de març, la campanya massiva de vacunació contra l’herpes zòster. Es tracta d’una vacuna inclosa al calendari vacunal sistemàtic

La vacunació la tenen indicada els pacients de 65 i 80 anys; no obstant, com que la indicació de la vacunació va ser des de 2022, s’inclouen tots els pacients que al 2022 van fer els 65 i 80 respectivament. És per això que durant aquest any 2023 tenen indicació de vacunar-se els nascuts de l'1-1-1942 al 31-12-1943 i els nascuts de l'1-1-1957 al 31-12-1958.

Aquesta vacuna s’inclou al calendari vacunal per evitar les seqüeles que provoca el virus que la provoca, especialment, neuràlgia postherpètica, sordera, paràlisi facial i ceguesa, un cop es reactiva el virus a l’organisme humà.

A més, també tenen indicada la vacunació pacients amb condicions especials com: Trasplantament de progenitors hemopoètics (TPH); trasplantament d’òrgan sòlid (TOS); tractament amb fàrmac anti-JAK; hemopaties malignes; VIH i tumors sòlids en tractament quimioteràpic.

Si ja s’ha patit la malaltia, cal vacunar-se igual. En aquest sentit, està especialment recomanada en aquelles persones amb risc. Les persones amb factors de risc podran vacunar-se un cop passada la fase aguda, mentre que les persones que no presentin factors de risc hauran de vacunar-se passat un any.

Vacuna inclosa al calendari de vacunació sistemàtica

Al setembre de 2022, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va incloure al calendari de vacunació sistemàtica la vacuna contra l’herpes zóster (HZ).

L’HZ es produeix per la reactivació del virus de la varicel·la-zòster (VVZ) latent, generalment anys després de la primoinfecció produïda a la infància, en forma de varicel·la.

Aquesta malaltia presenta una elevada incidència a partir dels 50 anys i davant certes situacions clíniques.

Els usuaris/àries que desitgin vacunar-se, hauran de demanar cita prèvia a través de ‘La Meva Salut’ https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/, trucant al telèfon 977 38 30 18 (CAR de Salou) o bé sol·licitar-ho al mostrador del centre.


Més informació a:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacunacions/calendari/

Document Actions