Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Centre Jove Masia Tous acull el primer Consell de Joventut de Salou

L’organisme format per nombroses entitats socials vol impulsar projectes i activitats que responguin a les necessitats dels joves de Salou

divendres 16 juliol 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, la regidora de Joventut i Infància, Júlia Gómez juntament amb Maria José Rodríguez, la coordinadora del Departament de Participació Ciutadana i altres tècnics de l’Ajuntament de Salou van reunir-se ahir amb diferents entitats juvenils en el que va ser el Primer Consell de Joventut de Salou acollit pel Centre Jove Masia Tous recentment inaugurat. Entre les entitats convocades que van estar presents, trobem: Associació Joves Informàtics de Salou, Associació Projectes Creatius Panda, Grup Esplai Salou, Connecta’t Jove, Grup Jove Salou, Joves de Salou i diferents joves que van assistir a nivell individual.

En aquesta primera reunió es van presentar els membres del consell i es van definir els objectius i funcions d’aquest nou organisme adreçat a dinamitzar i respondre necessitat dels joves. L’Alcalde de Salou, Pere Granados, va explicar que "el significat que té el Consell és recollir les inquietuds i suggeriments dels joves en primera persona per tal de donar resposta" i en aquest va demanar "un compromís per part dels assistents a exposar les seves impressions donat que l’objectiu és sumar esforços entre tots els agents socials". Durant la reunió, també es va subratllar que les línies clau en les polítiques municipals de cara als joves és promoure la formació per fer front a l’atur donat que és un dels col·lectius més afectats per l’actual situació econòmica que viu el país.

La voluntat de tots els membres d’aquest Consell de Joventut és reunir-se de manera trimestral per tal de presentar i fer seguiment dels nombrosos projectes a desenvolupar de manera conjunta.

Nou serveis d’assessorament per a joves

La regidora de Joventut i Infància, Júlia Gómez, va aprofitar la reunió per avançar un projecte que s’iniciarà després de l’estiu orientat a "assessorar emocionalment als joves en possibles conflictes que sorgeixen en la seva etapa adolescent com conflictes d’assetjament escolar, trastorns alimentaris, assessorament acadèmic i laboral" i va afegir que "estar a prop d’aquest tipus de situacions que viuen els joves per poder donar-los suport i assessorament". Aquest projecte va ser acollit amb gran interès per part dels assistents que van transmetre la necessitat de tenir un servei d’aquest tipus donada la dificultat de la gent jove de trobar canals adequats per expressar les seves problemàtiques.

Document Actions