Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Cicle de Joves Intèrprets prossegueix aquest dimecres amb un recital de cant a càrrec de Maria Escobar i Alan Branch

dimecres 13 febrer 2008

La Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música de Salou serà aquest dimecres l'escenari d'un recital de cant, protagonitzat per la soprano Maria Escobar i el pianista Alan Branch. L'actuació d'aquests dos artistes, prevista a partir de les 20.30 hores, s'emmarca dins del Cicle de Joves Intèrprets, que ha organitzat enguany per primera vegada la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou.

Maria Escobar, nascuda a Vila-seca, va finalitzar el juny de 2004 el grau mitjà de cant amb les màximes qualificacions i va obtenir els Premis d'Honor del Conservatori Professional de Vila-seca en les modalitats de cant i de música de cambra. El 2003, a més, va guanyar el 2n Premi en el Concurs Internacional de Cant 'Germans Pla' de Balaguer (Lleida) i el 2006 va ser guardonada amb el 3r premi en el '4ème Concours Lyrique des Pays Catalans'. L'últim reconeixement el va rebre l'any passat, en ser nomenada Dama Confrare de Mèrit per la Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia.

El currículum d'Alan Branch també està farcit d'èxits: aquest pianista britànic va formar-se a la Royal College of Music i a la Guildhall School de Londres, amb els mestres Yu Chun Yee, Joan Havell, Geoffrey Parsons i Graham Johnson; i va estudiar també al Mozarteum de Salzburg, becat pel govern austríac. Ha compartit escenaris amb cantants prestigiosos com Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Benjamin Luxon i Enriqueta Tarrés i instrumentistes com Roël Dieltens,Peter Thiemann, Cristian Florea, amb qui ha gravat un CD de música de Schubert i Eckart. Ha actuat per Catalunya, per tot el territori espanyol, França,Itàlia,Noruega,Gran Bretanya, Àustria etc.

D'altra banda, Branch exerceix la docència a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona) i al Conservatori de Vila-Seca i ha estat professor a Musikene(Sant Sebastià). A més, col.labora regularment amb el Gran Teatre del Liceu.

Recordem que dins d'aquest Cicle de Joves Intèrprets, que va estrenar la pianista Erica Murase el passat 9 de gener i que finalitzarà el 18 de juny, s'han programat una dotzena d'actuacions gratuïtes d'una hora de durada, aproximadament, que abarquen diferents estils de música: clàssica, sobretot, però també irlandesa, contemporània i jazz.

El repertori de Maria Escobar i Alan Branch inclourà, en concret, obres de J. C Debissu. C.Guastavino, G.Mahler, W.Walton i R. Quilter.

Document Actions