Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El comerç de proximitat de costa d’arreu de la província es fa fort de la mà dels Ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca, per reivindicar un paquet d’ajudes econòmiques compensatòries

dilluns 30 agost 2021

Salou ha estat l’escenari, aquest matí, d’una roda de premsa per reclamar a la Generalitat ajudes pels establiments comercials dels municipis turístics que pateixen les restriccions horàries, de 10 a 12 de la nit, amb un 40% de pèrdues del total de la facturació de l’any 2019

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha presidit la convocatòria, acompanyat del president de PIMEComerç, Florenci Nieto; el regidor de Dinamització Econòmica de Salou, Hèctor Maiquez; el regidor de Promoció Econòmica de Cambrils, Òliver Klein; i la regidora de Comerç de Vila-seca, Manuela Moya

També hi han assistit una desena de representants d’entitats comercials i empresarials de Salou, Cambrils, Vila-seca – La Pineda, Tarragona, Reus, Calafell, Altafulla i El Vendrell

 

Salou ha estat l’escenari aquest matí d’una roda de premsa per tal de reivindicar a la Generalitat de Catalunya ajudes econòmiques pels establiments dels municipis turístics que pateixen els perjudicis econòmics del tancament a les 10 h de la nit i no a les 12 h, dues hores abans de l’habitual, una mesura, recordem, imposada pel Procicat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha presidit la taula, acompanyat del president de PIMEComerç, Florenci Nieto; el regidor de Dinamització Econòmica de Salou, Hèctor Maiquez; el regidor de Promoció Econòmica de Cambrils, Òliver Klein; i la regidora de Comerç de Vila-seca, Manuela Moya. També hi han assistit una desena de representants d’entitats comercials i empresarials de municipis com: Salou, Cambrils, Vila-seca – La Pineda, Tarragona, Reus, Calafell, Altafulla i El Vendrell.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que “no està justificada, científicament, aquesta restricció, que està fent molt de mal al comerç de costa”. Segons ha dit, “continuarem demanant el paquet d’ajudes per compensar la baixada de l’activitat econòmica dels comerços”. Així mateix, “sol·licitarem el cessament total, absolut i immediat de qualsevol tipus de restricció a les activitats comercials i empresarials, tan dels municipis de costa com de l’interior”. L’alcalde ha manifestat que “com a Administració pública, donem ple suport a la demanda”.

El president de PIMEComerç, Florenci Nieto, ha explicat que “estem demanant ajudes per compensar aquest 40% de pèrdues, del total de la facturació de l’any 2019, que hi ha hagut al comerç de proximitat de tot el territori i, especialment, en els municipis turístics”. Així mateix, ha afirmat que “presentarem un contenciós a la Generalitat, en contra de les mesures restrictives que tan de mal estan fent, diàriament, al nostre comerç de proximitat”. Nieto ha parlat en representació de tot el comerç, restauració i oci nocturn de tot Tarragona i de tota la província.

Per la seva banda, el regidor Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, Òliver Klein, ha dit que les dues hores de tancament imposat causen molt de perjudici en unes ciutats en les què hi ha excepció turística, en global; “i, després, no se’ns aplica en la situació actual”. “L’excepcionalitat s’hauria d’haver tingut en compte”, ha afirmat.

En la seva intervenció, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, ha assenyalat que “hem anat a parlar amb el nostre Govern i tornem a insistir en la necessitat de la rectificació d’algunes mesures que considerem que no s’ajusten a les necessitats reals, ni de l’activitat econòmica ni tampoc de l’emergència sanitària que estem vivint”. Ha fet èmfasi en la idea que “els ajuntaments som al costat del teixit empresarial per donar un suport que, des del moment zero, estem oferint, amb unes reivindicacions que considerem, absolutament, justes”.

Per últim, el regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Maiquez, ha reclamat que "el comerç a les localitats turístiques és prou important com perquè se'l tingui en compte, en general, per part de totes les administracions". També ha dit que les ajudes han de ser "reals, ben organitzades i ben treballades, perquè les pèrdues són molt elevades".

A la roda de premsa també hi ha assistit el president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Tomàs Sierra; la presidenta de l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de Tarragona, que forma part de la Business Profesional Women (BPW), Sonia Mateo; la vicepresidenta de l’Associació de Comerciants El Tomb de Reus, Gemma Molné; el president de Forum Calafell, Associació Empresarial, Josep Soria; el president de l'Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d'Altafulla (ATECA), Josep Maria Lloret; acompanyat del vicepresident, Alejandro Francino; el president del Centre d'Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT), Salvador Rodriguez Catalán; la vicepresidenta de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Laura Capuz; la presidenta de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS), Elaine Mcparland, i Sonia Magriñá, tresorera; el president de l’Associació de Marxants de la demarcació de Tarragona, Josep Gómez; i el president de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de La Pineda, Alberto Rodríguez.

Galeria d'imatges

FOTOS RDP COMERÇ (2).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (11).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (3).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (6).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (7).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (8).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (10).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (4).JPG
FOTOS RDP COMERÇ (5).JPG

Document Actions