Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El conseller d’Empresa i Coneixement anuncia a Salou la redacció d’un mapa de start-ups en el Dia de l’emprenedoria del Sud de Catalunya

dimecres 11 maig 2016

Salou acull al llarg del dia d’avui aquesta jornada en la que l’alcalde, Pere Granados, ha demanat la implicació de la Generalitat per desenvolupar un projecte integral d’excel·lència per a la ciutat

 
L’any passat, a les comarques del sud de Catalunya, es van iniciar fins a 355 projectes empresarials; després que s’atenguessin a 3.137 emprenedors i s’assessoressin a 1.331 persones, a través d’ACCIÓ dins el marc de Catalunya Emprèn. Aquestes dades, fetes públiques avui pel conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget en la inauguració de les 3eres jornades de l’emprenedoria del Sud de Catalunya que es desenvolupen avui al TAS de Salou, posen de relleu que hi ha una important taxa d’emprenedoria al territori. “Hi ha una gran vitalitat de joves i de no tant joves que volen transformar una idea en una empresa i crear ocupació”, apuntava. En aquest àmbit, el conseller ha anunciat un nou ajut per a l’emprenedoria que es vehicularia a través de Catalunya Emprèn.

Elaborat des d’ACCIÓ dins el marc del programa Catalunya Emprèn, el nou directori neix amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema emprenedor de Catalunya al món, per tal d’augmentar l’atracció de finançament i les sinèrgies entre les mateixes empreses. El conseller ha explicat que “ho fem perquè volem ajudar les start-ups a créixer. Sabem que existeixen més de 1.000 start-ups a Catalunya, però pensem que les hem d’identificar i aglutinar en un directori que permeti facilitar també la seva projecció internacional”. Baiget ha afegit que està previst realitzar missions internacionals específiques per a start-ups.

En l’acte inaugural, amb un auditori amb més de 300 persones, l’alcalde de la ciutat ha reflexionat al voltant dels temps actuals i ha assenyalat que “estarem tots d’acord que la crisi econòmica i financera que estem vivint ha generat canvis en el context socio-econòmic i ha fet prendre consciencia de la necessitat d’impulsar un nou model econòmic on l’emprenedoria hi té un paper alternatiu fonamental; sobretot com a model de realització personal i desenvolupament de projectes de negoci per als nostres joves”. A més, Granados ha recordat com “des de la iniciativa pública com privada s’han posat en marxa mecanismes i plataformes que afavoreixen la creació d’empreses en el seu estadi més inicial; però resulta encara un esforç insuficient i per això caldria que realitzéssim un esforç suplementari perquè els projectes i les idees innovadores que es poden convertir en oportunitats de negoci es materialitzessin amb més facilitat i rapidesa”. A tal efecte, el batlle ha manifestat que s’han de potenciar línies de finançament i nous instruments d’ajuda per emprenedors “si volem ser útils a la innovació i a la creativitat de la seva iniciativa, i ajudar a fer possible i consolidar molts projectes que poden esdevenir importants per a la nostra economia”. Granados, també ha agraït el suport de totes les parts implicades per poder fer possible avui aquesta jornada de creixement i coneixement empresarial. I en el marc del seu discurs ha demanat la implicació de la Generalitat per desenvolupar un projecte integral d’excel·lència per a la ciutat, amb la col·laboració de la URV.

A la inauguració de les jornades, també s’han adreçat a l’audiència el rector de la URV, Dr Josep Antón Ferré qui ha animat a l’audiència –en un alt percentatge estudiants de batxillerat d’instituts de Salou- a buscar l’excel·lència, a treballar pel seu propi futur, fugint de la mediocritat.“Estem convençuts que l’economia del futur és l’economia del coneixement; que no hi ha una economia que pugui progressar si no es basa en persones amb coneixement; que es pot ampliar dia a dia”. Per la seva part, Pere Segarra, director de la  Càtedra d’Emprenedoria i Empresa de la URV, ha destacat “el dinamisme i l’interès per l’emprenedoria que hi ha en aquest territori que constitueix el segon nucli econòmic de Catalunya, no tan sols per la presència de grans indústries i equipaments de lleure, sinó per l’existència d’una població amb iniciativa i afany d’aprofitar les oportunitats de negoci”.  A la taula inaugural també ha estat present la regidora delegada de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, organitzadora de les Jornades, conjuntament amb la URV Emprèn.

Galeria d'imatges

diaempsud.jpg
discurs_alcalde.JPG
parlant.JPG

Document Actions