Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Consorci del CRT ha informat favorablement el Pla Director Urbanístic del nou BCN World, incorporant les al·legacions de Salou

dimecres 28 desembre 2016

Aquest Pla accepta que l’administració “actuant” sigui el Consorci del CRT, tal com es demanava en una de les al·legacions presentades per Salou.

Aquest matí, el Consorci del CRT ha informat favorablement el nou Pla Director Urbanístic de l’àmbit del CRT conegut popularment com BCN World; que és un pas preceptiu perquè el pugui aprovar definitivament la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, i finalment el pugui signar el conseller de Territori i Sostenibilitat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, al sortir de la reunió extraordinària, s’ha mostrat molt satisfet i ha volgut agrair l’esforç, la responsabilitat i la implicació de totes aquelles institucions que han donat suport i aprovat aquest document que permetrà la implantació d’un gran projecte d’oci i turisme d’incentius que, remarcava “suposa una de les més grans inversions en matèria turística i  estem segurs que tindrà un efecte positiu i multiplicador de l’economia, posicionant-se com un gran motor econòmic per Salou, per la Costa Daurada i pel territori, que sens dubte tindrà com a conseqüència més progrés i més qualitat de vida”.

Remarcava també l’alcalde que “aquest projecte que avança comporta la creació de molts llocs de treball i ajudarà a desestacionalitzar la temporada”, afegint que “com que allargarà l’activitat econòmica, repercutirà amb més feina i més ocupació durant més mesos a l’any”.

També manifestava l’alcalde que “es tracta d’un projecte que posiciona la destinació de Salou i de la Costa Daurada dins del mercat turístic com un dels més competitius i especialitzats”.

El document que s’aprovarà ha incorporat totes les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Salou, i que tenien per objecte millorar alguns aspectes de l’ordenació, de d’impacte paisatgístic, de les infraestructures de mobilitat, i de les cessions. Recordem que el PDU esdevindrà l’instrument bàsic que ha de permetre la implantació i desenvolupament dels Centres Turístics Integrats en l’àmbit del CRT (conegut popularment com BCN World).

Una de les propostes presentades per l’Ajuntament de Salou es refereix a la redacció d’un Pla de Millora Urbana previ a l’atorgament de les llicències urbanístiques, per tal de concretar els volums de l’ordenació del CTI; que haurà d’incorporar també un estudi d’integració paisatgística.

Una altra de les propostes acceptades vol reestudiar la mobilitat al CRT amb millora i ampliació dels actuals accessos a PortAventura, prioritzant alternatives de malla al voltant del parc; si bé evitant noves vies que puguin tenir un impacte sobre el paisatge. En aquest aspecte també s’impulsa carrils bici i per a vianants.

Un altre proposta important és la que es refereix a les cessions obligatòries d’espais lliures i equipaments. En aquest aspecte s’aposta per ubicar un parc verd de 47 ha gestionat pel Consorci.

Segons l’alcalde Granados “aprofitant un gran espai comú inedificable dels dos municipis, es tractaria de construir-hi un gran parc pel territori recuperant uns terrenys per a l’ús públic, que aniria, no obstant, a càrrec dels promotors”.

Les altres cessions del 15% de l’aprofitament de sol edificable, s’estima que l’administració actuant dins l’àmbit del PDU és el Consorci i, per tant, els recursos generats de la cessió del 15% es gestionaran i distribuiran també des del Consorci.

En aquest sentit, l’alcalde de Salou manifestava que “és un dels punts més important perquè suposa que les decisions de qualsevol aspecte urbanístic de l’àmbit afectat pel PDU seran gestionades i controlades pel Consorci; és a dir, pels ajuntaments i la Generalitat”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
Sin_ttulo-1.jpg
P1300636.JPG
P1300634.JPG

Document Actions