Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Consorci per a la Normalització Lingüística obre el període d’inscripció per als nous cursos de català

dijous 04 novembre 2021

Fins al 10 de desembre, es poden sol·licitar les proves de nivell (de col·locació); i, del 17 al 21 de desembre, es podrà fer la inscripció als cursos; a través de la pàgina web https://www.cpnl.cat/inscripcions/

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre el període d’inscripció per als nous cursos de català. A Salou, s’ofereixen cursos presencials, virtuals i en línia 100%, amb una durada de 45 hores; i que començaran el 10 i 11 de gener, i acabaran el 16 o 17 de març.

Fins al 10 de desembre, es poden sol·licitar les proves de nivell (de col·locació), les quals permeten assignar als futurs alumnes el nivell adient, segons els seus coneixements. Aquestes proves, que són un requisit per a la inscripció, tenen una validesa de dos anys, són gratuïtes, i es poden fer en línia, o bé presencialment, en un centre de normalització lingüística.

En queden exemptes les persones que acreditin el nivell amb una titulació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, o les que hagin fet un curs al CPNL, a partir de l'any 2005. Tampoc no han de fer prova de col·locació les persones que han de començar l'aprenentatge des del nivell més bàsic.

D’altra banda, del 17 al 21 de desembre, es podrà realitzar la inscripció als cursos; a través de la pàgina web https://www.cpnl.cat/inscripcions/ El procés d'inscripció es pot formalitzar, totalment, en línia. Les persones que hagin fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos s'hi podran inscriure el 17 de desembre, com a alumnes preferents. La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general, els dies 20 i 21 de desembre.

Els cursos generals del CPNL estan dissenyats a partir dels programes de llengua catalana de la Secretaria de Política Lingüística (SPL) de la Generalitat de Catalunya. S'ofereixen de manera presencial o en línia. L'enfocament metodològic dels cursos s'orienta a l'adquisició de la competència comunicativa i el treball per tasques. Es plantegen reptes als aprenents que han d'aconseguir, amb el suport i l'acompanyament del professor.

Cal dir que els cursos de català del CPNL són gratuïts per als nivells inicials i bàsics, amb l’objectiu de facilitar, al màxim, la introducció de nous parlants a l'aprenentatge de la llengua. Així mateix, els cursos de nivells més avançats disposen de reduccions del 50% i del 70%, d'acord amb determinats supòsits. En qualsevol cas, caldrà acreditar la documentació que ho certifiqui, durant el procés d'inscripció.

Document Actions