Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El conveni que desbloqueja la Duana serà finalment aprovat

El solar es qualificarà com ús comercial i residencial

dijous 19 abril 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha aconseguit un acord definitiu amb l’empresa propietària i titular del solar de la Duana, AMSAMAR, que es materialitzarà amb la signatura d’un conveni entre les parts, i que permetrà tirar endavant el projecte de construcció. Aquest solar ha patit un estat lamentable d’abandonament en els darrers anys que ha perjudicat la imatge d’un dels punts més cèntrics i emblemàtics de Salou. Un conveni que amb tota seguretat serà signat abans d’acabar el mes, després de ser aprovat per aquest proper plenari municipal del dia 25 d’abril.

Recordem que les causes de la situació del solar es remunten en l’aprovació del POUM l’any 2003, que va generar un recurs per part de la propietat i una sentència del TSJC l’any de 2010, on es reconeixia el dret de l’empresa a demanar una indemnització per tal de compensar el perjudici que li havia ocasionat el POUM, que havia modificat els aprofitaments i els usos urbanístics del solar, suposant un greuge comparatiu en relació a l’entorn, d’us residencial.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “des del mateix moment que entro d’alcalde l’any 2009, inicio contactes i negociacions amb els titulars del solar per tal d’arribar a un acord que desbloquegés la situació de paràlisi que s’anava arrossegant des del 2003, i poses fi a un pleit que perjudicava la imatge de Salou i de la institució municipal”.

Granados afegia que des del moment que es coneix el contingut de la sentència “es busca una solució que sobretot no fos gravosa per la hisenda de l’Ajuntament ni els interessos municipals, i doni alhora compliment tant a la sentència com a la propietat; i això passa per una modificació del planejament que no fa altra cosa que restituir els drets”.

Amb la modificació puntual del POUM, al solar (d’uns 2.300 m2 de superfície), se li atorga l’antiga qualificació d’ús residencial, si bé preveu planta baixa i la primera planta d’ús comercial.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

foto_copia.jpg

Document Actions