Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El cor basc de Salou Ama Lur, únic representant d'Espanya al 3er Festival europeu de Música de Cracòvia

Una desena de corals de nou nacionalitats diferents han participat en aquesta trobada musical

dijous 22 desembre 2011

 

El cor basc Ama Lur  de Salou, amb una trajectòria més que consolidada després de 18 anys d'activitat, ha traspassat fronteres recentment, i ha participat a la tercera edició del Festival europeu de Música de Cracòvia, on amb la participació de corals fineses, alemanyes, poloneses, italianes, russes, gregues i irlandeses ha contribuït a la brillantor i reconeixement del Festival, com a únic representant d'Espanya.
Decidits a fer un salt qualitatiu, aquesta coral salouenca va participar al festival entre els dies 30 de setembre i 2 d'octubre. Precisament, en una visita informativa a l'alcalde, Pere Granados i a la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, des de la coral s'ha volgut posar de manifest la important tasca cultural que Ama Lur ha dut a terme a Cracòvia portant com a bandera el nom de Salou per arreu d'aquest país, un fet que ha estat agraït per les autoritats locals. L'alcalde, els ha encoratjat a seguir treballant en aquesta línia i a portar per arreu el nom de Salou.
Segons han explicat des de la coral l'acte inaugural de les jornades, va tenir lloc el passat 30 de setembre a l'església de Sant Pere i Sant Pau de la capital polonesa i amb diversos concerts al llarg dels dies del festival que en cap cas té la competició com a motor. Al marge de la participació al Festival i aprofitant temps lliures, el cor i acompanyants, va visitar diversos punts de la ciutat.
Des de l'any 1998 Ama Lur està integrada en la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i ha actuat com a convidat en diferents trobades organitzades per la FCEC aportant les seves característiques i un particular estil integrador.
Aquesta coral d'ampli reconeixement al municipi es basa en veus masculines distribuïdes en quatre cordes de tenors 1r, tenors 2n, barítons i baixos. El cor, que es va formar a partir d'un grup de persones que procedent del País Basc s'havia desplaçat per motius laborals a Catalunya, ha evolucionat en nombre fins arribar als 24 integrants i, amb aquest fet, els llocs d'orígen dels seus integrants també s'ha anat diversificant. Avui els seus components són bascos, catalans, madrilenys, navarresos, argentins, aragonesos i també andalusos. També la direcció artística ha sofert canvis-inicialment basca, posteriorment catalana i avui polonesa.
Amb un ampli repertori en creixement, de música sacra i profana, el cor basc Ama Lur interpreta obres tradicionals del País Basc en euskera i castellà, així com obres de l'ampli món coral incloent algunes de les més properes a Catalunya. A més de manera individual o col·lectivament ha actuat en diversos escenaris de les Comunitats de Catalunya, València, Aragó o País Basc. 

El cor basc Ama Lur  de Salou, amb una trajectòria més que consolidada després de 18 anys d'activitat, ha traspassat fronteres recentment, i ha participat a la tercera edició del Festival europeu de Música de Cracòvia, on amb la participació de corals fineses, alemanyes, poloneses, italianes, russes, gregues i irlandeses ha contribuït a la brillantor i reconeixement del Festival, com a únic representant d'Espanya. Decidits a fer un salt qualitatiu, aquesta coral salouenca va participar al festival entre els dies 30 de setembre i 2 d'octubre. Precisament, en una visita informativa a l'alcalde, Pere Granados i a la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, des de la coral s'ha volgut posar de manifest la important tasca cultural que Ama Lur ha dut a terme a Cracòvia portant com a bandera el nom de Salou per arreu d'aquest país, un fet que ha estat agraït per les autoritats locals. L'alcalde, els ha encoratjat a seguir treballant en aquesta línia i a seguir mantenint el nom de Salou ben alt.Segons han explicat des de la coral l'acte inaugural de les jornades, va tenir lloc el passat 30 de setembre a l'església de Sant Pere i Sant Pau de la capital polonesa i amb diversos concerts al llarg dels dies del festival que en cap cas té la competició com a motor. Al marge de la participació al Festival i aprofitant temps lliures, el cor i acompanyants, va visitar diversos punts de la ciutat.Des de l'any 1998 Ama Lur està integrada en la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) i ha actuat com a convidat en diferents trobades organitzades per la FCEC aportant les seves característiques i un particular estil integrador.
Aquesta coral d'ampli reconeixement al municipi es basa en veus masculines distribuïdes en quatre cordes de tenors 1r, tenors 2n, barítons i baixos. El cor, que es va formar a partir d'un grup de persones que procedent del País Basc s'havia desplaçat per motius laborals a Catalunya, ha evolucionat en nombre fins arribar als 24 integrants i, amb aquest fet, els llocs d'orígen dels seus integrants també s'ha anat diversificant. Avui els seus components són bascos, catalans, madrilenys, navarresos, argentins, aragonesos i també andalusos. També la direcció artística ha sofert canvis-inicialment basca, posteriorment catalana i avui polonesa.Amb un ampli repertori en creixement, de música sacra i profana, el cor basc Ama Lur interpreta obres tradicionals del País Basc en euskera i castellà, així com obres de l'ampli món coral incloent algunes de les més properes a Catalunya. A més de manera individual o col·lectivament ha actuat en diversos escenaris de les Comunitats de Catalunya, València, Aragó o País Basc. 

Galeria d'imatges

coro_vasco.JPG
coro_vasco.JPG

Document Actions