Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El cos de Mossos d’Esquadra s’interessa pel sistema de control de vigilància i seguretat de càmeres de Salou

dijous 16 juliol 2015

Han visitat el centre de telecontrol de les càmeres ubicat a la caserna de la Policia Local

 

El sistema de gestió i control de càmeres de seguretat que fa prop d’un any va instal·lar Salou a l’avinguda Carles Buigas, així com el centre de telecontrol de les càmeres de vigilància ha estat objecte de la visita per part de dos comandaments dels Mossos d’Esquadra per conèixer directament el seu funcionament i interessar-se per la logística que aplica en el dia a dia. L’intendent Cap dels Mossos d’Esquadra a Tarragona, Jaume Giné i el cap de la comissaria de districte de Salou- Vila-seca, Eduard Blanch, han dut a terme una reunió tècnica amb el cap de la Policia Local, José Luís Gargallo i el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Montagut.

En la visita, s’ha mostrat des del centre de telecontrol de la comissaria de la Policia Local com es treballa amb les imatges, quin tipus d’enregistrament es du a terme, com s’emmagatzema la informació visual i com es fa compatible, així mateix, amb la privacitat. Cal recordar que a finals d’agost de l’any passat es van instal·lar fins a 13  càmeres a la zona de Carles Buigas, les primeres de l municipi i –de les poques que hi ha instal·lades a Catalunya- destinades a la prevenció en matèria de seguretat ciutadana. Aquest sistema va tenir un cost de 100.000 euros, on s’incloïa l’obra civil per la instal·lació de la fibra com la resta del subministrament per al funcionament de les càmeres.

El regidor de seguretat Ciutadana i Mobilitat, Marc Montagut, ha assegurat que “vistos els resultats des de la seva posada en funcionament encara no fa un any hem aconseguit en un alt percentatge un efecte dissuasori en un indret amb alta concentració turística i també hem aconseguit augmentar la seguretat durant tot l’any”.  En la visita, també han pogut conèixer de primera mà el funcionament de les altres 20 càmeres més que controlen el trànsit a les principals artèries de comunicació del municipi.

Galeria d'imatges

seguretat.jpg
P1170748.JPG

Document Actions