Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El curs de català per a senegalesos s'acaba amb una festa

dimarts 11 desembre 2007

Recentment ha finalitzat el darrer curs ofert per l'Oficina de Català de Salou als membres de l'Asociación Colectivo Senegalés de Tarragona, amb seu en el municipi. Per a celebrar-ho, dimecres passat es va organitzar una festa de cloenda a la sala Costa Daurada del Centre Cívic, a la qual hi van assistir l'alcalde de la localitat, Antonio Banyeres; i el regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya. Tots dos van lliurar als alumnes d'aquest curs els certificats corresponents i van prendre part en el pica-pica amb productes típics del Senegal elaborats pels mateixos estudiants, amenitzat amb músiques tradicionals.

Aquest ha estat el tercer curs adreçat a aquest col·lectiu del municipi que s'ha impartit a la ciutat durant aquest 2007 i que ha estat finançat al 100% per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Salou i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Va dur-se a terme entre el 5 de novembre i el 5 de desembre i va comptar amb la participació d'un total de 25 persones, les quals van assistir a classes orals de català, dilluns i dimecres de 19 a 21 hores. Durant aquestes 20 hores aquests alumnes d'entre 16 i 50 anys, aproximadament, (la majoria homes joves) van aprendre nocions bàsiques d'aquesta llengua. Per exemple, com presentar-se i facilitar les seves dades personals; i vocabulari relacionat amb les peces de roba, les parts del cos, els números, els dies de les setmana i les localitzacions (dreta, esquerra, etc). Cal tenir en compte que alguns d'ells no entenen ni el castellà, segons va explicar la responsable de l'Oficina de Català de Salou, adscrita al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i ubicada al 2n pis del Centre Cívic, Marisol Solano.

Es preveu organitzar més cursos de català d'aquest tipus a principis d'any.

Document Actions