Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El dilluns s’iniciarà la 40ena edició de la Festa del Calamar

dimecres 19 novembre 2014

Dissabte, un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic

El proper dilluns 24 de novembre s’inicia una nova edició de la tradicional Festa del Calamar, que fins al dissabte dia 29 reunirà als aficionats del món de la pesca del municipi al voltant d’aquesta trobada que organitza la  Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou, conjuntament amb el Club Nàutic del municipi.

El tret de sortida de les barques participants tindrà lloc, com és habitual, al Club Nàutic a partir de les 15:15 hores i fins a la posta de sol. Es manté una any més la prohibició de la pesca al curri així com una única categoria de participants amb un màxim de 4 persones (3 tripulants i el patró). Si el dia d’inici es presenten 5 o més embarcacions d’un únic tripulant, es crearà una segona categoria d’un sol tripulant.

Segons la normativa establerta a les bases, a les 18.45 hores finalitza el temps límit de presentació al control de pes de les captures. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran  amb el llançament d’un coet. Aquest any,  es repartiran trofeus   al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria, a més d’un record commemoratiu a tots els participants.

A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “estem davant d’una festa que manté una tradició molt nostrada perquè rememora les arrels marineres de Salou; i enguany és una edició molt especial perquè la festa compleix el 40è aniversari”. Afegia que “poques festes del municipi s’han mantingut al llarg de tant de temps, el que significa que hi ha un interès molt viu de seguir celebrant una festa que ens connecta amb el passat i els homes i dones de la mar”, ha explicat.

Un cop finalitzada la festa, es durà a terme un sopar i ball al restaurant del Club Nàutic en el decurs del qual es lliuraran els trofeus. Aquest està previst per dissabte 29 de novembre. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou des del dilluns fins al divendres 28.

Galeria d'imatges

portada_calamar.jpg

Document Actions