Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El director teatral Josep M. Flotats arribarà dissabte a Salou amb 'Stalin'

dijous 21 febrer 2008

L'actor i director teatral català Josep Maria Flotats farà una parada aquest dissabte a Salou, per oferir la representació d' 'Stalin', un muntatge que va estrenar el passat setembre al Teatre Tívoli de Barcelona, per celebrar el seu cinquantè aniversari dins de la professió.

A partir de les 22 hores, el Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà aquesta obra adaptada al català, dirigida i interpretada per ell mateix, a partir de la novel·la de l'escriptor francès Marc Dugain 'Une exécution ordinaire'. Flotats encarnarà novament al dictador soviètic, un home malalt i condemnat a la soledat al 1952, dos anys abans de la seva mort, quan va tenir lloc l'anomenat 'escàndol de les bates blanques' , una mena de 'caça de bruixes' mitjançant la qual el règim soviètic va acusar a un grup de metges jueus d'atemptar contra persones de la nomenclatura.

Aquesta tragicomèdia tracta, en concret, les vicissituds d' un matrimoni de científics, ell físic (Pere Eugeni Font) i ella metge (Carme Conesa), emparat a l'escenari per altres actors professionals: Pep Sais, Pepa Arenós, Francesc Pujol, Vladimir Luikin i Alexander Korotkov. Davant la metgessa, Stalin reflexiona sobre l'exercici del poder i el terror, la religió, el culte a la personalitat, els jueus, la derrota del nazisme, els inferns de la Lubianka i fins i tot sobre Chaplin. Tot enmig d'una escenografia minimalista que endinsa l'espectador en un clima asfixiant.

'Stalin és un exemple d'un teatre compromès molt sui gèneris, ja que no apunta a cap ideologia concreta. És un text intel·ligent que demana al públic tenir un criteri, una opinió, que crea debat i diàleg entre els espectadors', ha dit Flotats en referència a l'obra.

Els interessats en assistir a aquesta representació poden comprar les entrades de forma anticipada a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou o dues hores abans de l'espectacle, a les oficines del TAS. El preu de les localitats és de 20 euros, per a la zona B; i 22 euros, per a la zona A; i de 18 euros, per als joves i per a la gent gran.

Document Actions