Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El far de Salou serà visitable abans de l’estiu

L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Salou, gràcies a un conveni, recuperaran aquest espai de Cap Salou per incorporar-lo al camí de Ronda

dimecres 04 desembre 2013

Salou incorporarà ben properament un nou tram del camí de Ronda, concretament, a l’espai del Far de Salou, al Cap Salou. En aquest indret, l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) –fruit d’un acord amb l’Ajuntament de Salou-  durà a terme una intervenció que permetrà l’obertura del recinte del Far, creant un pas públic per a les persones i trencant per tant les barreres de pas que fins a la data existien.

A partir del mes de maig aquest indret desconegut per a molts es convertirà en un nou atractiu turístic i per a la ciutadania. Avui, el president de l’APT, Josep Andreu i l’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb altres autoritats i tècnics han visitat les instal·lacions del far per donar a conèixer els detalls d’aquest important projecte. El batlle, en primer lloc, ha volgut agrair la sensibilitat demostrada per l’APT i del seu president a l’hora de dur a terme aquest esforç inversor i per creure en el projecte de Salou. “M’agradaria expressar com a alcalde l’agraïment de l’Ajuntament i del poble de Salou perquè ben aviat podrem gaudir d’aquesta meravella; recuperar aquest espai arquitectònic i recuperar el patrimoni paisatgístic és una gran aportació de l’autoritat Portuària vers el poble de Salou”. A més, el batlle ha recordat com “en aquests moments en que el camí de ronda es manté aturat per nosaltres significa molt que, en aquest punt, hi hagi uns treballs que el reactivin. El camí de Ronda és per Salou, com ja s’ha demostrat, en el primer tram des de Pilons a Replanells un atractiu indiscutible i aquest nou tram serà també un gran revulsiu”.

Per la seva part, el president del Port, Josep Andreu destacava que “aquest projecte encaixa perfectament amb la voluntat del Port i la nostra estratègia perquè ens obrim a la ciutat amb una actuació que té un impacte directe en el turisme”, ha dit. Andreu també ha destacat el fet que, a través d’aquesta obra “es posarà en valor el patrimoni dels fars i segur que servirà perquè molta gent visiti aquest gran desconegut, però sent molt respectuosos amb la flora autòctona i amb el medi ambient”. Andreu també ha volgut destacar les bones relacions institucionals i tècniques amb l’Ajuntament de Salou a l’hora de dur a terme aquest projecte que es va gestar fa prop d’un any i mig.

Les obres, actualment en licitació, començaran a partir de gener i afectaran tant al recinte del Far, al carrer Falconera  com a les zones d’accés, enllaçant-les amb els camins que s’han condicionat per part d’un grup de treball a càrrec de la regidoria de Manteniment de la Ciutat. Els treballs, que durà a terme l’APT tenen una durada prevista de 4 mesos i es finalitzaran als voltants del mes de maig. Les obres habilitaran un camí perimetral a tot el recinte d’uns 350 metres de llargada que seguirà l’orografia de la zona, per tant vorejant els penya-segats però aixecant una tanca de seguretat. A més, incorporaran un nou mirador amb una plataforma per damunt del penya-segat així com també es millorarà l’actual, als peus del far. Tot plegat, la inversió estimada del projecte és d’uns 236.000 euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN2872.JPG
DSCN2885.JPG
far.jpg
DSCN2829.JPG
DSCN2816.JPG
DSCN2876.JPG
parlant.JPG
cap_al_mirador.JPG
a_la_torre.jpg

Document Actions