Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El festival de cultura tradicional ‘Ucrania Fest’ torna a Salou, el proper divendres, 17 de setembre

dijous 09 setembre 2021

L’esdeveniment, en la seva segona edició, és organitzat per l’Asociación Ucraniana en España Djerelo, amb la col·laboració del consolat general d’Ucraïna a Barcelona, i de l’Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme

Per primer cop, el festival comptarà, també, amb la participació de grups de cultura tradicional i popular de Salou, per dur a terme un intercanvi 

El festival de cultura tradicional ‘Ucrania Fest’ torna, enguany, al municipi de Salou, el proper divendres, 17 de setembre, en horari de 18 a 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Serà la segona edició del mateix; la primera va tenir lloc l'any 2019.

Cal dir que l’espai de la plaça de les Comunitats Autònomes estarà, totalment, delimitat, per tal de complir amb totes les mesures de seguretat i sanitàries davant de la COVID-19. I l'aforament serà, també, limitat.

Cal recordar que aquest esdeveniment ucraïnès és organitzat per l’Asociación Ucraniana en España Djerelo, amb la col·laboració del consolat general d’Ucraïna a Barcelona, i de l’Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme.

Comptarà amb una sèrie de grups de dansa i de música ucraïnesos, que duran a terme un seguit d’actuacions, per tal de donar a conèixer les tradicions i la cultura d’Ucraïna a Salou. Així mateix, per primer cop, grups de cultura tradicional i popular de Salou també hi participaran, amb l'objectiu de realitzar un intercanvi cultural.

D’altra banda, el recinte tindrà una zona específica per a la mostra i exposició de productes artesans i moda tradicional ucraïnesa.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha assenyalat que “Salou és un municipi que compta amb una gran diversitat cultural”; i, ha afegit que “a través d’aquests esdeveniments, aconseguim un gran enriquiment, gràcies a la música i la dansa, que ens permeten aprofundir en els costums i tradicions dels diferents països del món".

Cal dir que el mercat ucraïnès, complementari a un mercat de pes per a Salou com és el rus, forma part de l’estratègia de promoció de la nostra destinació als mercats de l’Europa de l’Est. En aquest sentit, el Patronat Municipal de Turisme hi duu a terme diverses accions de promoció turística. Es tracta d’un mercat incipient, amb moltes connexions aèries, de Kiev a Barcelona, i durant tot l’any. Són vols que estimulen els fluxos turístics, entre ambdós territoris. Destacar, així mateix, que Salou acull Fam Trips i Press Trips procedents d’Ucraïna, com, per exemple, el darrer del touroperador Join Up, que va visitar Salou el passat dia 2 de setembre. 

A més, al municipi, hi ha actualment 300 persones de nacionalitat ucraïnesa, residents tot l'any.

Document Actions