Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Gastro Wine & Music es consolida com l’esdeveniment gastronòmic de referència a Salou, amb més de 300 assistents

dilluns 26 setembre 2022

L’experiència va comptar amb la participació de fins a 11 restauradors, una vintena de cellers i 6 productors gourmet d’arreu del país

 

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Makro i Royal Bliss, van celebrar, ahir diumenge, 25 de setembre, al vespre, el Gastro Wine & Music a la Torre Vella de Salou; l’esdeveniment gastronòmic més destacat de la temporada, que va acollir més de 300 persones

Es tracta d’una experiència gastronòmica i sensorial prèmium, que va posar posar en valor la qualitat gastronòmica de la població; i va tancar una temporada turística, marcada per la plena ocupació.

A l’esdeveniment, hi van participar 11 restaurants i 6 col·laboradors; oferint 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres, de màxima qualitat, maridats amb els vins i caves d’una vintena de cellers, de primer nivell. 

Per començar, les persones assistents van poder gaudir dels aperitius, a càrrec d’Ostras Sant Lluís; Xesc Reina, mestre xarcuter; TGT; i Balfegó. Van poder tastar pernil ibèric; sobrassada; formatges; i sushi; entre altres especialitats.

Els 11 restaurants participants, entre els quals hi era l’Estrella Michelin, ‘Deliranto’, del chef Pep Moreno, van ser: Boquet; Cook & Travel; Deliranto; La Ibense Salou; La Pasión; Lunattic; Mesón del Segoviano; MRKT de Edu Cuesta; Rock & Grill; Taverna el Totxo; i Thai Salou. 

Els restauradors van crear una vintena de degustacions diferents, des de tartars, cremes, i calderetes; elaborades amb bacallà, calamar, gamba, llagosta, anguila, papada ibèrica, zamburinyes, sípia, fideus rossos, o bé patata trufada, entre molts altres productes de proximitat i d’excel·lent qualitat.

Pel que fa a les postres, La Ibense Salou va preparar, primer, unes ‘prepostres', consistents en un sorbet de préssec vermell; i, en segon lloc, un iogurt, les quals van endolcir els paladars de tots els assistents.

Les degustacions van anar acompanyades dels productes enològics dels cellers participants: Miquel Pons; Torelló; Clos Galena; Gramona; Celler Cairats; Portal del Montsant; Vinos Ramsurt; Cellers Terra i Vins; Edetària; Perelada; Casa Gran de Siurana; Josep Foraster; Vilarnau; Mas Alta; Celler Piñol; Celler Vall Llach; Celler Xavier Clua; Josep Grau Viticultor; Vinyes del Terrer; Estones Vins; i Cara Nord.

Aquesta nova edició va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el president de l’AEH de Salou, Pep Moreno; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; entre d’altres regidors/es de l’Ajuntament de Salou; i autoritats i personalitats del municipi i del territori, com el president de la Federació AEHT, Francesc Pintado, i altres membres de l’entitat.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va assenyalar que “és un acte molt important de demostració de la gastronomia de Salou i de l'enologia dels cellers que ens envolten, no només del territori, sinó, també, de les illes”. 

Va destacar l'esforç i la tasca dels professionals de la restauració que han participat en l'organització d'aquest gran esdeveniment, a través de l'AEH de Salou; així com de la regidoria de Dinamització Econòmica, i del Patronat Municipal de Turisme. Va agrair, també, la confiança en Salou, per part dels cellers, atès que han escollit el municipi per exhibir els seus productes més selectes i de major qualitat. 

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, va assegurar que “estem molt satisfets del resultat; agraïts a la gent que ens ha acompanyat, i orgullosos perquè som davant de l'esdeveniment més especial i diferent que hi ha a tota la província. Esperem que l'any vinent puguem atraure més públic, encara, perquè el Gastro Wine & Music permet gaudir d'una nit màgica, amb alta gastronomia".

Cal dir que el Gastro Wine & Music no és només un esdeveniment gastronòmic, sinó una experiència sensorial única, que es va complementar amb un show acrobàtic de cocteleria, música en directe, un espectacle de màgia i l’actuació de DJ. Un maridatge únic, ubicat en un espai històric espectacular, com és la Torre Vella de Salou. 

Galeria d'imatges

2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
1.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
22.JPG
23.JPG
24.JPG
25.JPG
26.JPG
27.JPG
28.JPG
29.JPG
31.JPG
32.JPG
33.JPG
34.JPG
37.JPG
38.JPG
40.JPG
41.JPG
42.JPG
43.JPG
44.JPG
45.JPG
46.JPG
47.JPG
48.JPG
49.JPG
51.JPG
52.JPG
53.JPG
54.JPG
55.JPG
56.JPG
57.JPG
58.JPG
59.JPG
60.JPG
61.JPG
62.JPG
63.JPG
64.JPG
65.JPG
66.JPG
67.JPG
68.JPG
69.JPG
70.JPG
71.JPG
72.JPG
74.JPG
76.JPG
77.JPG
78.JPG
79.JPG
80.JPG
81.JPG
82.JPG
83.JPG
84.JPG
85.JPG
86.JPG
87.JPG
88.JPG
89.JPG
90.JPG
91.JPG
92.JPG
93.2.jpg
93.JPG
94.JPG
95.JPG
96.JPG
97.JPG
98.JPG
108.jpg
107.jpg
109.JPG
99.JPG
100.JPG
101.JPG
102.JPG
103.JPG
ALBA0843.jpg
ALBA0931.jpg
ALBA1062.jpg
ALBA1292.jpg
ALBA1322.jpg
ALBA1359.jpg

Document Actions