Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern aprova la nova concessió per la implantació del sistema bilateral de recollida de residus al municipi i la millora del servei

dimarts 21 juny 2016

El ple ha aprovat amb els vots a favor del govern i l’abstenció de C’s, PP i Guanyem i els vots contraris d’ERC adjudicar a la UTE Urbaser-Nordvert la concessió a 10 anys del servei que puja a 41,8 milions d’euros

 


El govern ha destacat que la mesa de contractació s’ha decantat de manera unànime per aquesta empresa que també s’encarregarà  del transport a les plantes d’eliminació i valorització i la gestió de la deixalleria municipal i neteja viària i de les platges del municipi

El govern de Salou ha aprovat aquest migdia en un ple extraordinari la concessió a la UTE Urbaser-Nordvert del servei de recollida selectiva de residus, del transport a les plantes d’eliminació i valorització i la gestió de la deixalleria municipal i neteja viària i de les platges del municipi pel propers 10 anys. El cost del servei durant aquest ascendeix a 41.804.794 €; gairebé 4,6 milions per sota de l’oferta de licitació del concurs que estimava l’Ajuntament. L’alcalde, Pere Granados, assegurava que amb aquesta concessió “pretenem donar un millor servei a la ciutadania, modernitzar els contenidors i el sistema de recollida a la ciutat per fer-lo més eficient; tot acostant als salouencs un sistema millor, més competitiu i que faciliti el reciclatge”, apuntava.
La principal novetat del servi serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un sistema de càrrega bilateral. Actualment, conviuen dos sistemes de recollida, càrrega posterior per rebuig i Matèria Orgànica i càrrega superior per la resta de recollida selectiva. Amb el nou sistema la recollida serà tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa la recollida serà més i també s’optimitzarà l’espai i en el cas dels contenidors de rebuig el número disminuirà a la meitat. Els contenidors aniran fixats amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments de contenidors. Els nous contenidors tindran una major capacitat, entre 1.000 i 3.500 litres.
El regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha volgut destacar la bondat de la concessió i ha destacat especialment que tots els tècnics que han intervingut en l’avaluació de les propostes presentades a la mesa de contractació han tingut un vot unànime a favor d’aquesta empresa, per considerar-la la més avantatjosa i completa en quant a serveis per la ciutat, per damunt de les de FCC i la de CESPA. Els vots favorables del govern han tirat endavant aquesta adjudicació que ha comptat amb les abstencions de C’s, PP i de Guanyem i el vot contrari dels dos regidors d’ERC.
 
La UTE Urbaser-Nordvert s’encarregarà del serveis de recollida selectiva d’escombraries, de la recollida selectiva, de rentat de contenidors, de recollida de la matèria orgànica, de recollida selectiva a les platges; del servei de deixalleries; de recollida de voluminosos, de neteja viària, de neteja de platges i també de serveis comuns i instal·lacions.

Una altre fet que notarà el ciutadà serà que la recollida de Matèria Orgànica s’estendrà a tot el municipi i que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (actualment n’hi ha 136), també els de cartró que passaran a 224 (enfront dels 92 d’ara) i els de vidre que s’incrementaran fins als 237 (davant dels 129 actuals), amb la qual cosa molts ciutadans tindran més facilitats per reciclar.
 
També s’incrementarà la recollida de cartró comercial amb mitjans i dies de treball, augmentant la capacitat de recuperar més cartró i mantenint més net el carrer. També s’incrementaran els efectius per a la recollida de mobles vells.
Dins els aspectes que s’aplicaran en la nova concessió hi ha la neteja de contenidors, la qual es farà amb aigua calenta, augmentant-ne així el resultat. A més, també es preveu que en la recollida de poda és faciliti la possibilitat que aquesta sigui una recollida domiciliària porta a porta a demanda; s’incrementaran els efectius per reparar contenidors, papereres i dutxes podent atendre’s amb menys temps les avaries, i, pel que fa a la neteja viària s’incorporarà maquinària més silenciosa , el que permetrà iniciar el treball a l’estiu abans, i garantint una major netedat quan el ciutadà surti de casa al matí.

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1270009.JPG

Document Actions