Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou anuncia l'aprovació inicial del projecte de canalització del barranc de Barenys en una única sortida

dijous 22 octubre 2009

La decisió es basa en les recomanacions dels informes tècnics dels serveis Tècnics Municipals i també en un informe extern d'una enginyeria

L'alcalde, ahir es va reunir amb els veïns del barri de la Salut per comunicar-los la decisió que descarta les 5 sortides a la platja

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui en roda de premsa que el govern municipal ha pres l'acord basant-se en criteris tècnics de tirar endavant el projecte de canalització del barranc de Barenys en una única sortida. Com ha explicat 'donat que la solució de les 5 sortides resulta tècnicament discutible i pràcticament inviable, i els tècnics ens proposen com a millor solució la sortida única a mar, aquesta és la decisió que hem pres responsablement des del govern municipal '.
En aquest sentit, Pere Granados, junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut; el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto del Hierro i el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha anunciat al peu de carrer Barenys que 'aquest govern, vistes les recomanacions tècniques, no dubta a l'hora d'escollir el millor projecte per a Salou, els salouencs i molt especialment per aquest barri de la Salut tant castigat en el temps', deia. I és que, al marge de criteris tècnics pel que fa al manteniment i a la viabilitat, també hi ha un factor de sobrecost en el projecte que l'anterior govern havia plantejat amb 5 sortides que suposa una inversió de 16 milions d'euros més; a més de l'increment en les despeses de manteniment dels braços de desguàs.
L'alcalde ha anunciat que el proper mes de novembre passarà pel plenari municipal la segona aprovació inicial del pla parcial de sector 03 que inclourà les modificacions tècniques que marca el conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que permetrà 'resoldre un problema històric per a Salou'.

Precisament, ahir a la tarda, l'alcalde i el regidor de Gestió de Territori, van reunir-se amb una quinzena de veïns, alguns d'ells representants de l'associació veïnal AAVV i de comerciants Barenys-Platja de Ponent, així com d'altres afectats per comunicar-los la decisió que ha pres el nou consistori; una decisió que ha estat ben rebuda entre els presents.

El nou govern, segons Granados, assumeix que 's'han d'expropiar a 19 veïns que rebran la seva compensació econòmica' però el benefici per a Salou i per al desenvolupament de la zona és més gran.

Document Actions