Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou aprova destinar 2,7 milions d’euros a vuit projectes

Els diners, provinents del fons estatal d’ocupació, serviran per rehabilitar l’antiga estació del Carrilet i el Mas de l’Escarré, reformar els vestuaris de l’àrea esportiva municipal, entre altres

dijous 21 gener 2010

La Junta de Govern Local de Salou d’aquesta setmana ha donat llum verd als projectes d’obres als quals es destinaran els 2.784.197€ provinents del Fons Estatal d’Ocupació i Sostenibilitat Social. Els sis projectes, que pretenen generar ocupació i fer diverses actuacions de caràcter social, de competència municipal, contribueixin a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que: “amb aquest pressupost volem millorar els serveis del nostre municipi d’acord amb unes prioritats; tot i que ens agradaria poder arribar a molts més punts del municipi”. Precisament, un dels projectes estrella és la remodel·lació del Mas de l’Escarré, a la zona de Xalets de Salou, on el màxim responsable municipal es va comprometre amb els veïns per tal d’ubicar-hi un centre cívic. “Es tracta d’un compromís de mandat que volem fer efectiu de manera immediata i dotar a les urbanitzacions de Llevant d’un lloc per a les reunions veïnals així com per a altres activitats i per al foment, en definitiva, de la participació ciutadana”. La rehabilitació d’aquest antic mas té un pressupost d’execució per contracta de 740.000€.

Però en el conjunt de projectes seleccionats per als fons estatals també hi ha la rehabilitació de l’antiga estació del Carrilet; on actualment s’hi ubica el Punt d’Informació Juvenil. Cal destacar que el Carrilet quedarà alliberat properament amb la inauguració de la Masia Tous, al carrer Maria Castillo, on s’estan enllestint les obres del nou centre juvenil i polivalent del municipi. Així, un cop s’hagi fet el trasllat, el Carrilet s’habilitarà com un centre d’atenció a la infància, amb un pressupost d’execució de contracta de 750.424,72€.  Altres projectes que s’inclouen dins el fons estatal seran la reforma de l’antiga sala d’activitats de la Llar de jubilats del Parc de Salou, amb un pressupost d’execució de 50.000€; les obres de millora dels vestuaris de l’àrea esportiva municipal de Salou, amb un cost de 50.000€; a més de crear una xarxa de comunicacions d’abast municipal, amb un pressupost d’execució de gairebé 200.000 euros. Altres inversions en noves tecnologies seran la dotació a Salou de diverses zones wi-fi municipals (70.979,46€); i la modificació de les comunicacions de veu fixa de la policia local (49.406,72€). El darrer dels projectes que té previst presentar el govern local per a incloure’l en els fons estatals és la construcció d’un col·lector de clavegueram al carrer Terol, des del carrer Bilbao fins al carrer Barbastre( 315.817,28€). El Regidor de Gestió del Territori i Promoció Econòmica, Marc Montagut, ha explicat que: “ volem millorar alguns dels espais i crear-ne de nous per tal d’adaptar el nostre municipi a les actuals i futures necessitats dels salouencs”.

Document Actions