Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou aprovarà noves mesures d’estalvi en les retribucions als càrrecs electes

Aquestes serien d’aplicació a partir de l’1 de gener del 2013

dimarts 28 agost 2012

Salou celebrarà demà una nova sessió plenària en la que un dels principals punts de l’ordre de dia serà el debat de les mocions. En aquest sentit, l’equip de govern pretén continuar amb una reducció en la despesa que repercuteixi directament en el sou dels 21 polítics que conformen el consistori. La proposta del govern va més enllà de la moció que han presentat els grups de l’oposició sobre una reducció del 7% del salari als polítics, entre d’altres mesures. “Nosaltres proposem amb aquesta moció una revisió més profunda per estalviar més diners i reestructurar el funcionament dels òrgans de govern i en general del règim de comissions. Es tracta d’una moció que pretén seguir reduint les despeses des de la racionalització dels recursos públics”, ha assegurat l’alcalde, Pere Granados, qui ha recordat que ja el 2009, una de les primeres mesures que  va prendre com a alcalde va ser la de reduir d’un 5% el sou al govern així com als càrrecs de confiança; a més d’aplicar les altres reduccions salarials que ha marcat el govern de l’estat espanyol.

A més, el batlle ha lamentat la manca de diàleg de l’oposició per a consensuar una única moció i estudiar conjuntament les mesures més escaients per tal de generar un veritable estalvi. “Creiem que la nostra moció és molt més àmplia i pot superar l’estalvi del 7% que es marca l’oposició com a fita per al 2013. S’ha d’estudiar ben estudiat”, ha assegurat. Un altre factor a tenir present a l’hora de confeccionar aquestes noves mesures encaminades a l’estalvi de diners de les arques públiques vindrà marcat per la Llei d’Acompanyament als Pressupostos Generals de l’Estat; les quals, previsiblement marcaran nous màxims en salaris i per això “qualsevol mesura que prenguem avui de manera anticipada segurament quedarà en breu obsoleta, per insuficient”. Finalment, l’alcalde ha recordat que l’actual govern està estalviant, per aquest concepte, 250.000 euros respecte l’any 2008, quan governaven PSC-Otal-Pellicé.

Per la seva part, Mario García, 1r tinent d’alcalde i regidor de Serveis Interns, Contractació i Patrimoni, ha assenyalat que l’equip de govern continuarà aplicant mesures i criteris d’austeritat i contenció de la despesa. “Des del govern municipal considerem que es pot estalviar més d’un 7% com proposa l’oposició només per a l’exercici de 2013, per això proposem realitzar tots plegats, un estudi acurat i responsable: on s’analitzi una nova reducció dels sous dels càrrecs electes; així com també una reestructuració i modificació del règim de retribucions per assistència a plenaris, comissions informatives i juntes de portaveus”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

rdp.JPG
rdp.JPG

Document Actions