Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou celebra un any de mandat de ‘cohesió’ i amb ‘projectes de futur’

Una gran actuació urbanística a l'entorn de la via del tren es materialitzarà properament amb un conveni amb ADIF

dimecres 21 abril 2010

Els tres partits de govern a l’Ajuntament de Salou - FUPS, PP i CIU-  han fet aquest migdia balanç del primer any de mandat municipal i després que accedissin el passat 21 d’abril de 2009 al govern. L’alcalde, Pere Granados (FUPS) ha destacat que “s’ha refermat com en aquest primer any de govern s’ha visualitzat que el pacte de govern ha estat positiu, ha estat de treball per al present i futur i no en contra de ningú”, ha explicat. Per l’alcalde “s’ha fet molta feina en aquest primer any i encara hi ha grans projectes pendents per afrontar els propers anys a Salou”.
En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que es portarà a terme els propers anys un dels projectes més ambiciosos de ciutat com és la resolució de la connexió ferroviària amb el municipi. En aquest sentit, ha avançat que “properament se signaran dos convenis per fer realitat l’estació de tren per a Salou i una gran avinguda” per on passa actualment el traçat ferroviari que es desmantellarà el 2012. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat els detalls de la darrera reunió mantinguda amb ADIF i amb el Ministeri de Foment i que preveu tres actuacions; d’una banda el desmantellament de les vies al pas per Salou i construcció d’una gran avinguda. En aquest sentit, l’alcalde ha assegurat que hi ha un principi d’acord amb ADIF per cedir la gestió urbanística dels terrenys que ocupen les vies del tren, amb la qual cosa es podrà finançar una gran avinguda a la zona alliberada de les vies y la futura estació de Salou-PortAventura; precisament en aquest indret (al sector 05- Emprius) s’hi ubicarà també l’estació d’autobusos i la futura estació del tramvia.
S’estan ja ultimant els detalls amb la Dirección General de Infraestructuras Ferroviarias per tal que s’impliqui en la signatura d’un conveni amb ADIF per a la gestió urbanística dels terrenys. D’altra banda, i per dur a terme aquest gran projecte de ciutat se signarà properament a Salou un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per formalitzar la redacció d’una proposta global que contempli els projectes d’estació, avinguda i aprofitament urbanístic de terrenys, conjuntament amb els Serveis Tècnics Municipals.  Granados ha explicat també que es garanteix la construcció del ramal per a la connexió del municipi a la xarxa ferroviària.


Remodel·lació del nucli antic i Llei de Barris
Un altre dels projectes que es tirarà endavant passat l’estiu, independentment que la Generalitat concedeixi la Llei de Barris a Salou amb una inversió prevista de 13,3 milions d’euros en reformes, serà la remodel·lació de la zona comercial del nucli antic centrada als carrers Ponent, València, Església i adjacents. “Volem modernitzar la zona peatonal del nucli antic amb un projecte que inclourà canvis d’enllumenat, pavimentació, mobiliari…per tal de donar un nou atractiu de referència i identitat a la zona”.

Al marge però d’aquesta actuació, des del govern també s’ha tractat del total compliment dels requisits descrits a les bases de la setena convocatòria de la Llei de Barris per a Salou on s’ha presentat un projecte integral amb actuacions de tipus urbanístic, social, de dinamització econòmica i mediambiental a les zones urbanes de l’entorn de la Torre Vella, plaça de Sant Jordi, i església de Santa Maria del Mar.
“Un cop posat a valoració i obert a propostes amb un procés de participació ciutadana, ha quedat redactat el projecte que s’ha presentat a la convocatòria de la Llei de Barris de la Generalitat, per tal d’accedir a la seva subvenció.  El projecte contempla una inversió de 13’4 milions d’euros”, ha explicat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut. En aquest sentit, cal destacar com a projecte no solament del barri sinó de ciutat, la implantació d’un gran equipament polivalent al solar que ocupa el Centre Infantil del c/ València, on s’hi ubicaria un espai museístic de Salou, entre d’altres espais d’ús social i comunitari.

Al marge d’aquestes dues gran propostes de futur per a Salou, el regidor de CIU, Marc Montagut ha fet una “valoració molt positiva” d’aquest primer any de govern “decisiva” per desbloquejar els temes de ciutat com el sector 03-Barenys o el camí de Ronda. “Vull destacar la gran unitat i coordinació de l’acció política pensant en Salou”, ha dit. Del mateix parer ha estat el portaveu del Partit Popular, Alberto del Hierro, dient que “hi ha hagut en aquest any un clar exemple de sintonia, diàleg i de perfecta coordinació en un govern que ha estat i que pretén estar atent i pròxim amb els ciutadans”, ha dit.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN2312.JPG

Document Actions