Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou reconstruirà la pista poliesportiva de Barenys que es va malmetre amb l'esclafit

divendres 26 juny 2009

L'Ajuntament rebrà 468.000 euros d'indemnitzacions pels danys municipals ocasionats pel tornado del passat mes de novembre

El Consorci de Compensació d'Assegurances ha confirmat a l'Ajuntament de Salou que rebrà, en breu, un total de 467.593,17 euros en concepte dels danys ocasionats al béns de domini públic afectats per l'esclafit del passat 2 de novembre. Com a conseqüència del petit tornado es van malmetre moltes propietats privades així com diversos equipaments municipals. La zona més afectada va ser la de Barenys on va desaparèixer la pista poliesportiva coberta, a més de destrossar la tanca perimetral del camp de futbol, malmetre l'enllumenat i també la gespa del camp de futbol, entre un llarg etcètera.

Des que l'alcalde Pere Granados ha accedit al govern de la ciutat s'han fet gestions amb el Consorci de Compensació d'Assegurances, l'entitat pública empresarial que s'encarrega de cobrir els riscos extraordinaris, per tal d'obtenir les compensacions econòmiques i tornar a refer, d'aquesta manera, els equipaments danyats. Aquesta xifra, finalment, ha estat superior a la partida que inicialment pretenia conformar el Consorci d'Assegurances.

Ara, un cop confirmada la injecció d'aquest capital -que fins i tot podria anar a l'alça, perquè encara no s'ha comptabilitzat el denominat 'lucre cessant' (és a dir, els diners que l'Ajuntament de Salou ha deixat de percebre en entrades, abonaments o per lloguer dels equipaments pel fet de no tenir l'edifici en condicions) l'alcalde ha anunciat que bona part d'aquests diners es destinaran a 'a la construcció d'una nova pista poliesportiva a la zona de Barenys ja que és per nosaltres una prioritat que totes les zones de Salou comptin amb equipaments per a l'esport i el lleure'. En aquest sentit, ja s'ha encarregat als serveis tècnics municipals que redactin un projecte d'equipament poliesportiu cobert i que, a més, pugui servir per a la pràctica del patinatge, un esport que abans no podia realitzar-se a Barenys per manca de condicions.

De moment però, encara no es tenen dates aproximades de quan es podria posar en funcionament el nou equipament esportiu municipal que tindrà unes característiques similars al desaparegut pavelló.

L'alcalde també ha afegit però que 'la prioritat es desbloquejar el desviament del barranc de Barenys de manera que es pugui fer efectiu el desenvolupament del pla parcial del sector 03 on hi ha prevista una ciutat esportiva'. Es tracta d'un equipament de primer nivell, apte, fins i tot, per a la pràctica de l'esport d'equips professionals que busquen indrets per a fer stages i que inclouria pistes de futbol, de tennis, d'atletisme i piscina, entre d'altres.

Document Actions