Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou reserva una parcel·la per a la ubicació de l'Escola Internacional

dimecres 28 octubre 2009

El plenari de l'Ajuntament de Salou de demà també aprovarà un canvi de paràmetres a la zona hotelera del futur sector 03

L'equip de govern de l'Ajuntament de Salou presentarà al plenari de demà a les 12 del migdia la parcel·lació urbanística per segregació d'un solar municipal ubicat al carrer Salvador Espriu, a la zona del CRT i tocant a la caserna dels Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat l'alcalde de Salou, Pere Granados, es tracta d'un solar de 10.000 metres quadrats on 'volem ubicar el projecte educatiu de l'escola internacional en un indret que compta amb immillorables comunicacions', ja que en el futur es preveu que el tramcamp tingui una parada en aquest punt així com també la futura estació de Renfe. Mentrestant, des del govern es treballa en el plec de clàusules que han de regir la futura concessió del centre però s'insisteix que el projecte actual d'un col·legi internacional, que no anglès, 'millora la proposta de l'anterior govern ja que permetrà que qualsevol alumne pugui estudiar en el centre i que tingui els estudis convalidats per a qualsevol universitat; a més de que estudiï en català, castellà, anglès i una quarta llengua'.

D'altra banda, el ple de demà també aprovarà el canvi de paràmetres a la zona hotelera del sector 03 on es canvien els sis hotels-ressort previstos de 40.000 metres quadrats cadascun per un altre tipus de parcel·les més reduïdes i que permetran també disminuir la inversió inicial. 'Busquem, tot i que som conscients que ens trobem en temps difícils, crear atractius per a hotels de qualitat que inverteixin en aquesta zona', deia l'alcalde. Per la seva part, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, ha explicat que la nova normativa preveuen tres tipus de parcel·les; dues de 36.000m2; dues de 30.000m2 i 4 més de 18.000m2. Montagut, també ha comentat que les alçades màximes permeses per a aquestes noves instal·lacions hoteleres són de planta baixa més 5 en el cas dels hotels més petits; i de planta baixa més tres plantes en el cas de les pastilles d'entre 30.000 i 36.000 metres quadrats.

'Estem convençuts que el sector 03 és un eix fonamental per al desenvolupament econòmic de Salou i del barri de la Salut ja que també es preveu una reserva de 10 hectàrees de sòl per a una ciutat esportiva', deia Granados. 'És molt important per tal de desestacionalitzar el turisme poder comptar amb aquesta nova ciutat esportiva ja que els nous equipaments crearien una forta atracció amb un perfil de turisme del nord d'Europa', complementava el regidor de Turisme, Alberto del Hierro.

Document Actions