Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern de Salou tira endavant la connexió del carril bici pendent entre el passeig Jaume I i fins a l’Avinguda Pere Molas

dimarts 09 setembre 2014

Les obres, al carrer del Terrer i adjacents, estan valorades en poc mes de 21.000 euros, tenen 885 metres de longitud i permetran enllaçar Cambrils, Salou i Vila-seca sense sortir d’aquest carril exclusiu      

 

A primers d’octubre està previst que s’iniciïn les obres de construcció d’un nou tram de carril bici a Salou. En aquest cas, es tracta d’un tram de quasi 900 metres que permetrà la connexió pendent per carril bici entre Cambrils, Salou i Vila-seca. Aquests treballs es focalitzen al carrer del Terrer i el seu recorregut afecta als carrers Verge del Pilar, Major i Josep Carner, Plaça d’Europa i fins a l’avinguda Pere Molas, dins el nucli urbà de Salou. El projecte, que han redactat els serveis tècnics d’Enginyeria de l’Ajuntament de Salou, “busca una solució que satisfaci el recorregut però sense grans modificacions vials i procurant la seguretat dels seus usuaris”, explicava l’alcalde, Pere Granados. Aquesta fita s’aconseguirà amb els treballs de delimitació i de senyalització de l’àmbit del nou carril, el qual comptarà amb el símbol pintat de carril bici –sobretot als creuaments de carrers i passos de vianants-; línies discontínues i, especialment, en els trams que discorren per la calçada elements verticals de senyalització amb bandes reflectants. El cost  total de les obres és de 21.566,48 euros.

Així, els treballs que s’executaran per part de l’empresa adjudicatària – l’Associació de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament Taller Baix Camp- hauran d’incidir en l’adequació i el desplaçament de passos de vianants al passeig Jaume I; el canvi d’emplaçament de la zona de càrrega i descàrrega del carrer Verge del Pilar, amb l’anul·lació de l’aparcament de zona blava d’un lateral del carrer i la corresponent senyalització i delimitació del carril; també amb una modificació de l’aparcament en bateria del carrer Major al tram per on ha de discórrer el nou carril per canviar-se al d’aparcament en cordó. Altres actuacions que s’han de dur a terme afecten també al carrer Josep Carner amb un canvi d’emplaçament de la zona de contenidors de superfície de la recollida selectiva d’escombraries; l’anul·lació de l’aparcament d’un lateral del carrer; així com també a la plaça Europa on també s’ha d’incloure un canvi d’ubicació de diversos elements i la posterior delimitació del carril fins a Pere Molas.

L’actuació comprèn una longitud de 885 metres; donant pas a un carril de dos metres d’amplada i amb una  afectació total  de 1.770 metres quadrats de superfície. Un cop iniciades les obres es preveu que durin un parell de mesos.

Aquesta actuació, se suma a la que també es durà a terme a la mateixa avinguda Pere Molas, al tram de Salou on s’invertiran 72.000 euros en la millora del carril bici.

Galeria d'imatges

terrer.jpg
P1060149.JPG
planol_terrer.jpg

Document Actions